Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Μυλολίθια

Πριν από έναν μήνα περίπου έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον αγαπημένο φίλο Σάκη Κλήρη (Sakis Kliris), ο οποίος ενώ ήταν με τον επίσης αγαπημένο Κώστα Ηλιόπουλο (Konstantinos Iliopoulos) συνάντησαν έναν μαθητή του πατέρα μου!

Και από πότε νομίζετε; Από την εποχή που ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στο Μεσολόγγι (δεκαετία του 50 μετά την πρώτη περίοδο της εποχής Κύπρου- Μέσης Ανατολής).

Με τον “μαθητή” λοιπόν συναντηθήκαμε την μεθεπόμενη ημέρα παρόντος και του εκλεκτού δάσκαλου και συγγραφέα και επίσης φίλου του πατέρα μου κ. Λάμπρου Βρεττού.

Μία από τις αξέχαστες και συγκινητικές συναντήσεις.

Ο “μαθητής” λοιπόν γράφει! Και γράφει θαυμάσια! Και δεν έχω βέβαια τη λογοτεχνική δεινότητα του πατέρα μου για να κρίνω, αλλά μόλις πιάνω ένα βιβλίο στα χέρια μου το νοιώθω αμέσως.

Δεν σας κρύβω πως δεν είμαι και φίλος του λογοτεχνήματος. Δύσκολα θα αποφασίσω να διαβάσω ένα μυθιστόρημα και μάλιστα αυτοβιογραφικό…

Κάτι μου έλεγε πως αυτό το βιβλίο ΕΠΡΕΠΕ να το διαβάσω… Και το διάβασα… Απνευστί!

Ένα τόσο όμορφα γραμμένο κείμενο, μία θαυμάσια, τραγική και συγκλονιστική ιστορία ένα βιβλίο της καρδιάς και της ψυχής.

Ένα βιβλίο, το οποίο μέσα στις 180 σελίδες του κρύβει ολόκληρη την σύγχρονη Ελληνική ιστορία αλλά και την Ελληνική Ψυχή. Έχοντας διαβάσει τόμους και τόμους ιστορικών βιβλίων και κοινωνικών αναλύσεων κατάλαβα, πως διαβάζοντας αυτό και μόνο το βιβλίο είναι αρκετό για να καταλάβεις την Ελλάδα…

Τα παράτησα όλα και δεν ασχολήθηκα παρά μόνον με αυτό.

Α! Ξέχασα! Αλήθεια ποιός είναι ο “μαθητής”;

Ένας σπάνιος Άνθρωπος στον οποίο συνέβησαν σπάνια γεγονότα, αυτά τα οποία με τόση ευαισθησία περιγράφονται στο βιβλίο…

Ο Γεώργιος Σαρρής του Αθανασίου τον οποίο είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να συναντήσω είναι ο “μαθητής”!

Και το μοναδικό του παράπονο είναι πως δεν άκουγε τον πατέρα μου, ο οποίος τον παρότρυνε να μελετά περισσότερο! Αλλά ίσως να μην χρειαζόταν.

Τα όρια του Ανθρώπου δεν καθορίζονται ούτε από τα πτυχία ούτε από τα χρήματα αλλά από ό,τι δεν φαίνεται και είναι κρυμμένο μέσα του.

Τα Μυλολίθια αλέθουν την ζωή και δημιουργούν την τροφή της γνώσης!

Σας ευχαριστώ Κύριε Γιώργο!

Σημ. Το βιβλίο με τον ομώνυμο και σημαδιακό τίτλο έχει εκδοθεί από τις Πατρινές εκδόσεις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ του εκδότη Γιάννη Πικραμένου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ το 2009 και σας παραθέτω και τον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)