Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Κορωνοπάρτι Κάπως Αλλιώς

Είναι αλήθεια πως με προβλημάτισαν. Ποια η λογική ενός κορώνα-πάρτι; Είναι μία ακραία ανευθυνότητα ή μήπως κρύβεται και κάτι άλλο ακόμα; Όταν έχεις απορίες… ερωτάς. Τόσο απλό. Και φυσικά μαθαίνεις ή μάλλον εκμαιεύεις το βαθύτερο κίνητρο. Διότι στη ζωή ισχύει το φαινόμενο του παγόβουνου. Βλέπεις στην επιφάνεια μόνο την εκδήλωση μίας κατάστασης (το 10%), αλλά τα αίτια είναι κρυμμένα κάτω από την επιφάνεια τη θάλασσας και σε ποσοστό… 90%.

Η απάντηση ήταν περίπου  “να… πεθάνουν οι γέροι!” Στοπ! Μην εξαγάγετε συμπεράσματα, προτού διαβάσετε το επόμενο. Στα πλήθη των ανθρώπων υπάρχουν κάθε είδους “φρούτα”. Το ίδιο συμβαίνει και στα κορωνοπάρτι. Αλλά, το κυρίαρχο είδος “φρούτου” έχει να κάνει με την αποσάθρωση της κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζετε ίσως πολλοί από εσάς, αλλά ένα τμήμα του πληθυσμού υφίσταται ανελέητο κυνηγητό από τις τράπεζες, ενώ δεν έχει έσοδα από καμία δραστηριότητα και καταστρέφεται. Σύμφωνοι η κυβέρνηση όρισε ένα μορατόριουμ 9 μηνών, αλλά η πανδημία δεν έληξε ακόμα…  Ο Covid-19 από ένα φαινόμενο της φύσης μετατράπηκε μέσα σε λίγους μήνες σε (σχεδόν) ΜΟΝΟ οικονομικό ζήτημα. Συνεπικουρούμενων και εκείνων, οι οποίοι με δόλιο τρόπο ή ανοήτως διέσπειραν συνεχώς φήμες και αμφιβολίες σε μία μεγάλη μερίδα του πληθυσμού (πετυχαίνοντας ακριβώς να ζημιώσουν τους αδύναμους), ένας νέος σκέφτεται πολύ απλοϊκά “να πεθάνουν οι γέροι!”

Πολλά από αυτά τα παιδιά και συμπεριλαμβάνω και τη δεκαετία των 30 είτε προέρχονται από διαλυμένες λόγω της δυσπραγίας οικογένειες ή έχουν φίλους, των οποίων οι οικογένειες υφίστανται αυτό το πλήγμα. Και μέσα σε ένα περιβάλλον όπου ουσιαστικά ΜΟΝΟ το χρήμα δείχνει να ενδιαφέρει (και όλα εκεί επικεντρώνονται) ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδραση;

Και κάτι ακόμα… Έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιπλανώμενων μηχανόβιων, κυρίως μετά τις ώρες απαγόρευσης, οι οποίοι με αυτοκτονικούς (και εάν συμβεί το μοιραίο αθέλητα και δολοφονικούς σκοπούς) τρέχουν ιλιγγιωδώς μέσα στους σχετικά έρημους δρόμους των πόλεων.  Είναι ένας ήχος μίας κοινωνίας και αυτός των εξατμίσεων, ο οποίος δεν ερμηνεύεται σωστά (διότι δεν μπορείς να σταματήσεις και να συλλάβεις τον αναβάτη, ώστε να τον ερωτήσεις).

Εν γνώσει μου το άρθρο αυτό το γράφω προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν διατείνομαι πως είναι εντελώς αμερόληπτο. Προσωπικά ωστόσο διακρίνω πως σε ένα 30% η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο. Δεν έχει τρόπους αντίδρασης και εκτόνωσης.

Ένα άλλο 40-50% αγκομαχά, αλλά οι προκαταλήψεις του εγωισμού και της μη παραδοχής της κακής κατάστασης του και της πραγματικότητας το κρατά σιωπηλό. Δέχεται ό,τι του επιβάλλεται, με το παραμύθι του πως θα τα καταφέρει ή πως θα πρέπει να φερθεί ατσαλάκωτα στην κοινωνία.

Τα νούμερα είναι υψηλά, δεν υπάρχει κάποιο φως, ούτε και πολιτικό στίγμα. Τίποτα. Μαζί και μόνοι στο ρεύμα, χωρίς ανάσα.

“Να πεθάνουν λοιπόν οι γέροι, μήπως και δούμε μία άσπρη ημέρα, ακόμα και εάν οι γέροι είναι οι γονείς μας” είναι κατά κάποιον τρόπο το σκεπτικό. Διότι σκεφτείτε τι παραδίδεται στη νέα γενιά.

Αναλογιστείτε τα προηγούμενα και μην σχολιάσετε άκριτα. Ο Προφήτης “κάτι” βλέπει και μπορεί να είναι πολύ αργά όταν αυτό το “κάτι” φανεί περισσότερο.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία #65 της 20-04-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)