Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Τα Αθλητικά Παπούτσια

Αυτήν την περίοδο έχω να επιλύσω πολλά ζητήματα και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, κάθε άλλο! Θα πρόσθετα ωστόσο τους χαρακτηρισμούς “πολύπλοκα και πολυποίκιλα”, διότι δεν ανήκουν σε μία μόνο κατηγορία. Αυτό έχει ενδιαφέρον διότι μόλις κουράζομαι από το ένα πρόβλημα μεταπηδώ στο άλλο και αυτό δημιουργεί μία επανεκκίνηση και της ενέργειας αλλά και της εφευρετικότητας.
 
Υπάρχει ένα μυστικό: τα πολλά άλυτα –τρόπος του λέγειν- ζητήματα είναι καλύτερα από ένα μόνο, γι’ αυτό μην τα αποφεύγετε! Και εάν έχετε μόνο ένα δημιουργείστε μερικά ακόμα και θα καταλάβετε τι εννοώ! Σε προπονούν! Εν τω μεταξύ θυμήθηκα το εξής σχετικό περιστατικό.
 
Πριν χρόνια στην Αμερική με αφορμή μία συζήτηση για το ποιος τελικά ήταν ο νικητής και ποιος ο ηττημένος του Β’Π.Π., όσον αφορά την Αμερική και την Ιαπωνία ένας μεγάλος Αμερικανός καθηγητής πανεπιστημίου είπε στην συντροφιά μας ένα ωραίο ανέκδοτο:
 
Ένας Αμερικανός και ένας Ιαπωνέζος περπατούσαν μαζί στη ζούγκλα ενώ ξαφνικά είδαν ένα προφανώς πεινασμένο λιοντάρι να έρχεται κατά πάνω τους. Ο Ιαπωνέζος κάθισε αμέσως κάτω και άρχισε να φορά τα αθλητικά του παπούτσια.
 
-“Εάν νομίζεις ότι μπορείς να ξεπεράσεις το πεινασμένο λιοντάρι στο τρέξιμο” ειρωνεύτηκε ο Αμερικανός “είσαι ανόητος!”
 
-“Δεν χρειάζεται να ξεπεράσω το πεινασμένο λιοντάρι”, απάντησε ο Ιαπωνέζος.
 
“Αρκεί να ξεπεράσω εσένα!”
 
Βέβαια το ανέκδοτο αυτό είχε να κάνει με τον τρόπο, με τον οποίο οι Ιάπωνες αντιμετώπισαν την κατάστασή τους μετά τον πόλεμο.
 
Εντελώς κατεστραμμένοι και χωρίς καμία ελπίδα. Αλλά κατάφεραν σε πάρα πολλά να ξεπεράσουν τον κυριότερο (νικητή) τότε αντίπαλό τους.
 
Ο αντίπαλος μπορεί να είναι ο ίδιος ο εαυτός μας ή ο τρόπος αντίληψης ή προσέγγισης των πραγμάτων. Μπορεί να είναι τα προβλήματα, μπορεί οι επιβαλλόμενες συνθήκες, μπορεί, μπορεί, μπορεί…
 
Δημιουργείστε ακόμα περισσότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, μετά φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και ξεπεράστε τα! Θα κερδίσετε!
Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)