Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Συνάντηση με το Φεγγαρόφωτο

Προ ημερών έλαβα μία πρόσκληση για μία συνάντηση με το φεγγαρόφωτο! Σκέφτηκα… δεν είναι δυνατόν! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πώς μπορώ να συναντήσω το… φεγγαρόφωτο; Μα η πρόσκληση είχε και κάποιες άλλες λεπτομέρειες στις οποίες αρχικά δεν έδωσα σημασία. Είχε τις λέξεις τραγούδι, αγάπη, έρωτας…

Εντελώς διαισθητικά και χωρίς καλά, καλά να το καταλάβω ανέβηκα προς την οινοπολιτεία. Εκεί υπάρχει ένα βουνό με αμπελώνες, από το οποίο συνηθίζει να ανατέλλει το φεγγάρι. Ήταν Σάββατο βράδυ, η ατμόσφαιρα κάπως περίεργη για καιρό του Οκτωβρίου και ανηφόρισα. Πλησιάζοντας μελωδίες έφθαναν στ΄ αυτιά μου! Νότες πιάνου, τραγούδι και στιγμές – στιγμές στίχοι αγάπης και έρωτα.

Κοίταξα την κορυφή του βουνού. Ανέτελλε όντως το φεγγάρι. Πέρασα την πύλη της Achaia Clauss και έκπληκτος είδα πως ήταν και άλλοι άνθρωποι εκεί, όλοι εκστασιασμένοι ενώ η απόλυτη σιωπή διακοπτόταν μόνο από θαυμάσιες μουσικές… Α! Και κανένας δεν πρόσεχε το φεγγάρι! Ήταν όλοι μαγεμένοι…

Κοίταξα πίσω μου. Το φεγγάρι είχε ανέβει για τα καλά. Προχώρησα εμπρός και συνάντησα τις μελωδίες. Η πρόσκληση τελικά ήταν αληθινή. Είχε νόημα. Οι ακτίνες του φεγγαρόφωτου είχαν τεράστιο νόημα. Ήταν μία πραγματική συνάντηση. Η συνάντηση μίας εποχής, όπως θα έπρεπε να είναι. Ένα ταξίδι στο σπουδαίο παρελθόν, το δύσκολο παρόν αλλά και το φωτεινό μέλλον.

Έκλεισα τα μάτια μου, ακούμπησα στον πέτρινο τοίχο του κτιρίου και αφέθηκα…

————————————————————————————————
Είναι πολύ δύσκολο να γράψεις για μία εκδήλωση. Τα βιώματα δεν περνούν στο χαρτί. Αλλά κάπως έτσι ένοιωσα χθες το βράδι παρακολουθώντας τη Συναυλία “Τραγουδώντας στο φεγγαρόφωτο την Αγάπη και τον Έρωτα” με το θεσπέσιο τραγούδι και την απαγγελία της Ειρήνης Καράγιαννη και τις νότες του πιάνου της Λούσης Χριστοδούλου.

Ένα ταξίδι στο χρόνο και σε ένα πολύ ομορφότερο μέλλον.

Διοργανωτής του ταξιδιού η Λέσχη Φίλων της Κλασσικής Μουσικής Πάτρας και όχημα η Achaia Clauss.