Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Πολιτική Ανάλυση

Επερχόμενη Αρθρογραφία

Αυτήν την περίοδο ετοιμάζω μία πλούσια πολιτική αρθρογραφία γνώμης και αναλύσεων, την οποία προσεχώς θα δημοσιεύσω.

Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στον τομέα των ειδήσεων ειδικά στο σοβαρότατο θέμα της επιλογής και αξιολόγησης των προβαλλόμενων γεγονότων. Εάν δεν γνωρίζεις τι συμβαίνει ή το μαθαίνεις με έναν συγκεκριμένο ή διαστρεβλωμένο τρόπο και δεν μπορείς να το συσχετίσεις, είναι μακράν καλύτερο να μην μαθαίνεις τίποτα.

Μία ιδιότυπη εγκεφαλική δικτατορία εγκαθιδρύεται διεθνώς και το ωραίο είναι πως είναι και επιλεγμένη από εκείνους, οι οποίοι κυρίως πλήττονται.

Όταν ένας άνθρωπος φτάνει στο σημείο να μην αντιλαμβάνεται τα δεσμά του και την επιβαλλόμενη φυλακή του είναι τραγικό.

Είναι όμως ακόμα τραγικότερο να την επιλέγει ο ίδιος.

Θα δούμε λοιπόν στην πορεία, μία διαφορετική προσέγγιση στο ζήτημα των Σκοπίων, το πολύ σοβαρό Ουγγρικό, τις διαμορφούμενες πολιτικές (χμ) τάσεις διεθνώς, καθώς και μία ανάλυση της “νέας” (;) κοινωνίας, όπως σχηματίζεται. Και όχι μόνον αυτά.

Τονίζω πως τίποτα δεν είναι αναπότρεπτο και υπερ-τονίζω πως τα μέγιστα κακά της ανθρωπότητας προήλθαν και προέρχονται πάντοτε από τα πλέον ασήμαντα και δειλά άτομα, τα οποία εκμεταλλεύονται τις ροές.

Ενα φράγμα όταν σπάσει καταστρέφει την κοιλάδα για χάριν της οποίας κατασκευάστηκε, μόλις μία ρωγμή λίγων εκατοστών αποσαθρώσει από την πίεση του νερού 50 μέτρα πάχους οπλισμένου σκυροδέματος (μπετόν). Μην δίνουμε αξία στις ρωγμές και εκστασιαζόμαστε από την καταστροφή, την οποία προκαλούν. Τις κλείνουμε πάραυτα! Μην μετατρέπουμε την ευλογία του νερού σε καταστρεπτική πλημμύρα.