Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Παραφυσική (Επενδυτική) Δραστηριότητα

Paranormal (Investment) Activity
Παραφυσική (Επενδυτική) Δραστηριότητα

Στην φωτογραφία βλέπετε την σελίδα περί τεχνών της εφημερίδας The International Jerusalem Post της εβδομάδας 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2009. Αναφέρεται στην δημιουργία της κινηματογραφικής ταινίας “Paranormal Activity”, η οποία αποδείχθηκε η πλέον κερδοφόρα, όσον αφορά την απόδοση της επένδυσης στην παγκόσμια ιστορία του κινηματογράφου (return of investment).

Με κόστος δημιουργίας μόλις 12,000 δολαρίων, χρόνο ωρίμανσης δημιουργίας 2 έτη και χρόνο κινηματογράφησης 7 ημέρες απέφερε μέσα σε έναν μήνα 100 εκ. δολάρια και συνολικά 193,4 εκ.! Θα έλεγα πως άξιζε πολύ (μα πάρα πολύ) τον κόπο!

Σας συνιστώ να διαβάσετε πολύ προσεκτικά το άρθρο, (λυπάμαι δεν έχω καθόλου χρόνο να σας το μεταφράσω), ευτυχώς είναι τουλάχιστον στα Αγγλικά.

Ο Oren Peli (ο δημιουργός – εμπνευστής – σκηνοθέτης και όλα τα υπόλοιπα μαζί) δεν ωφελήθηκε ακριβώς όλα αυτά τα χρήματα ούτε ήταν  η ομώνυμη αρχική  ταινία των 12,000 δολαρίων, η οποία απέφερε τα σχεδόν 200 εκ. δολάρια Ο Peli έλαβε 350,000 δολάρια και φυσικά την σκηνοθεσία της ταινίας από την Paramount Pictures, η οποία με το προηγούμενο ποσό αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματά της προκειμένου να την επαν-κινηματογραφήσει με τα δεδομένα του Hollywood.

Ο Peli εμπνεύστηκε το concept και το σενάριο και τον τρόπο κινηματογράφησης και από εκεί και μετά ήλθαν τα υπόλοιπα· και προφανώς πρώτα την ΕΚΑΝΕ και όχι ΘΑ την έκανε!

Μήπως είναι και η δική μας ώρα αυτή;

οι «3 Μοίρες» τι ορίζουν;

Διαβάστε παρακαλώ επίσης:

Επικοινωνήσετε παρακαλώ για μία πρώτη κινηματογραφική προσέγγιση μαζί μου στο:
Teucris.cina@gmail.com ή στο 6973 005 611

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)