Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ο COVID-19 Ως… Πολιτικός Φορέας

Ο κορώνα έχει προκαλέσει, εκτός όλων των άλλων και μία πολύ μεγάλη… σύγχυση, όσον αφορά τις πολιτικές προτιμήσεις. Ενώ μέχρι πρότινος, λίγο-πολύ οι υποστηρικτές κάποιου κομματικού σχηματισμού είχαν κοινές απόψεις μεταξύ τους σε διάφορα ζητήματα, τώρα ξαφνικά διαπιστώνουμε πως δε συμβαίνει το ίδιο με τον COVID-19 και τις παράπλευρες επιπτώσεις του. Και δημιουργούνται… αλλόκοτες συμμαχίες!

Και τα προηγούμενα περιλαμβάνουν τη στάση τους όσον αφορά την προέλευση του ιού, τη διαχείριση της πανδημίας, τον εμβολιασμό, ακόμα και τις θεωρίες συνωμοσίας! Εμπλέκονται και τα ζητήματα των συγκεντρώσεων και εννοώ του συγχρωτισμού, σε εθνικές εορτές, πολιτικές επετείους αλλά και θρησκευτικές εκδηλώσεις, ώστε τελικά αποκαλύπτεται το πραγματικό κίνητρο και σκεπτικό του καθ΄ ενός.

Ωστόσο όλα τα προηγούμενα (και η σύγχυση προφανώς) δεν είναι αποτελέσματα τόσο διαφορετικών πεποιθήσεων, όσο πολύ αδύναμων (ή ανύπαρκτων) προσωπικών πυλώνων, κάτι, το οποίο εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι… ενδιαφερόμενοι. Όσες, όσοι έχουν σταθερούς πυλώνες δεν αντιμετωπίζουν κανένα δίλημμα ή αμφιβολία.

Οπότε μην εκπλαγείτε εάν στις επόμενες εκλογές αντηχήσει και πάλι, κάπως παραφρασμένο, το σύνθημα:

“COVID ζεις, εσύ μας οδηγείς”! (Χα)!