Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Τουρισμός και το Πνεύμα

Ανακοινώθηκε με υπερηφάνεια πως το 2013 ο τουρισμός απέφερε 16 δις ευρώ στην χώρα μας και ότι ήταν μία πολύ καλή χρονιά. Οι προβλέψεις επίσης είναι θετικές για το 2014 και για την συνέχεια.

Η άποψη Teucris

Δεν διαφωνώ φυσικά καθόλου και επαυξάνω. Προσέξτε όμως! Κερδίζεις από κάτι, το οποίο παρέχεται άκοπα λόγω της φύσης και της θέσης (ήλιος, θάλασσα, ουρανός) και λόγω των αρχαιολογικών θησαυρών (επίσης από κάποιους άλλους).

Η ανάδειξη και εκμετάλλευση υφισταμένων δεδομένων δεν αποτελεί και την ευφυέστερη προσέγγιση. Υπάρχουν επίσης χιλιάδες άλλες περιοχές στον πλανήτη με αντίστοιχα δεδομένα (ωραία εγώ προσωπικά πιστεύω πως στην Ελλάδα είναι τα καλύτερα, αλλά το αντιπαρέρχομαι), αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει συνολική ωφέλεια και πραγματική δημιουργία.

Η Αίγυπτος λχ διαθέτει απίστευτο αρχαιολογικό πλούτο, αλλά δείτε την σημερινή της κατάσταση. Το Μπαλί επίσης με τα εξωτικά του μέρη το ίδιο… και λοιπόν;

Οι καλύτερες διακοπές θα ήταν οι “Επιστημονικές” – “Τεχνολογικές” διακοπές. Το Ελληνικό Πνεύμα (λέγεται) άκμασε λόγω του περιβάλλοντος αλλά αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές. Το Πνεύμα προϋπήρχε στους πρώτους Έλληνες, οι οποίοι ήταν τόσο ευφυείς, ώστε να επιλέξουν την κατάλληλη τοποθεσία… Οι λιγότερο ευφυείς επέλεξαν τον… βορά (για να ταλαιπωρούνται).

Συνεπώς το να κομπορρημονεί κάποιος για τις επιτυχίες στον τουρισμό δεν είναι ιδιαίτερα ..έξυπνο, ούτε συνάδει με το αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα.

Εάν λόγω της θέσης η Ελλάδα διέθετε 20 κατόχους Νόμπελ ή δημιουργούσε τις συνθήκες για να προκύψουν αυτοί οι 20 (δεν είναι ανάγκη να ήταν Έλληνες), αλλά να “γεννούνται” από την Ελλάδα, τότε νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο να υπερηφανευθεί κάποιος.

Το κρυμμένο μυστικό είναι αυτό…

Αναμονή για την συνέχεια…

Σημ. Εάν κάποιοι διαφωνούν και προβάλλουν το επιχείρημα: “Τι σημασία έχει από που προέρχονται τα χρήματα, χρήματα να είναι” ανταπαντώ: “έχει και παραέχει, διότι οι οικονομικές συνθήκες αλλάζουν, τα δεδομένα τροποποιούνται και οτιδήποτε δεν ελέγχεις είναι αρκετό κάποια στιγμή να σε πετάξει “έξω”… Σκεφτείτε έναν ωραίο φούρνο με εξαίρετο ψωμί. Πρέπει όμως να έχει στη διάθεσή του το πολύ καλό αλεύρι και ο μυλωνάς να διαθέτει το στάρι. Φούρνος χωρίς τα προηγούμενα…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)