Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ο “Κανόνας των Μουλάδων”

Ποτέ μου δεν μου άρεσε να κρύβομαι· ούτε και να μην αποδέχομαι τα λάθη μου. Αντιθέτως! Εξετάζοντας την πορεία μου από τον Φεβρουάριο του 2009, οπότε και αναδύθηκε αυτή η δραστηριότητα (Teucris Delphi) ήταν ακριβώς τα λάθη μου, τα οποία με οδήγησαν σε συνεχώς καλύτερες εκτιμήσεις και προβλέψεις. Συνεπώς:

ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ! ΑΓΑΠΩ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΜΟΥ!
(και ποτέ δεν έχω καμία διάθεση να τα/τις αποσιωπήσω)!

Από τον Ιανουάριο του 2015 είχα ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100% έως τον Μάιο του 2017, όπου αστόχησα στην πρόβλεψή μου για την δεύτερη (γελοία) αξιολόγηση. Εκτίμησα τότε πως δεν επρόκειτο να κλείσει. Αυτό με στενοχώρησε πολύ και το φέρω βαρέως, διότι γνωρίζω πως πολλοί από τους 15 χιλιάδες τακτικούς αναγνώστες μου βασίζουν τις αποφάσεις τους στις αναλύσεις μου…

Επανεξετάζοντας το σκεπτικό μου έγινε κατανοητό το εξής:

Η εκτίμηση μου ήταν απολύτως ορθή, όσον αφορά τις δόλιες προθέσεις της Ελληνικής κυβέρνησης. Αλλά δεν τα κατάφερε…

Η δεύτερη αξιολόγηση ΔΕΝ έκλεισε από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία μόνο αυτό δεν επιθυμούσε. Διότι στόχος της ήταν (και είναι) η εξαθλίωση της χώρας και η οικονομική της καταστροφή προκειμένου να παραμείνει εσαεί στην εξουσία.
Η δεύτερη αξιολόγηση έκλεισε βιαίως από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι διείδαν αυτήν την τάση και δεν την υποστήριξαν. Μία κατεστραμμένη Ελλάδα δεν συνάδει με το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Εδώ ακριβώς αστόχησα. Πίστευα πως η συμμορία τυχοδιωκτών, η οποία είναι στην εξουσία θα “κρατούσε” γερά, αλλά ως δάσκαλος, ο οποίος δίδασκε, ξέχασα τον άτυπο κανόνα τον οποίον πρώτος εγώ ο ίδιος έχω ο ίδιος θεσπίσει, (αυτό δεν αποτελεί υπερβολή), είναι ο “Κανόνας των Μουλάδων” της Teucris και ο οποίος λέγει παραστατικά:

“Η ευκολότερη χώρα στην οποία ένας Εβραίος μπορεί να κλείσει τις επικερδέστερες επιχειρηματικές δουλειές είναι η πλέον σκληροπυρηνική και αντισημιτική χώρα του κόσμου και η οποία απειλεί να καταστρέψει το Ισραήλ” και πιστεύω να καταλάβατε ποια εννοώ.

Ο λόγος;

Αυτοί, οι οποίοι σηκώνουν παντιέρα εναντίον κάποιου άλλου είναι ΠΑΝΤΑ εκείνοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την εξουσία τους. Φυσικά ποτέ δεν διακινδυνεύουν ούτε στο ελάχιστο την απώλειά της· δια τούτο είναι ιδιαίτερα εύκολοι “στόχοι”. Επειδή μάλιστα αξιολογούν ως μεγαλύτερο τον κίνδυνο από εκείνους, τους οποίους δήθεν κυνηγούν (αλλά και φοβούνται) είναι και οι πλέον ευάλωτοι από αυτούς.

Ο “Κανόνας των Μουλάδων” είναι αλάνθαστος… Την “πάτησα” ο ίδιος μεγαλοπρεπώς, διότι δεν τον τήρησα! Errata!