Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Αετός και η Ρωγμή

Κι αφού σας καλημερίσω και σας ευχηθώ να είστε όπως οι αετοί και να μην ενδίδετε στην ασχήμια, την αθλιότητα και τον βόρβορο μίας κοινωνίας, η οποία προσπαθεί να σας πείσει πως μόνο με τους δρόμους της ξευτίλας και του ξεπουλήματος της ψυχής και των αρχών σας μπορείτε να επιβιώσετε (διότι όσοι είναι στον πάτο θέλουν να τραβήξουν και τους υπόλοιπους μαζί τους) να σας επισημάνω και κάτι στην φωτογραφία.

Ο αετός είναι μεν αγέρωχος, αλλά αν προσέξετε δίπλα στην γωνία του πέτρινου σπιτιού υπάρχει μία ρωγμή. Αυτή λόγω θέσης και χαρακτήρα είναι μία εν δυνάμει επικίνδυνη ρωγμή. Και εάν πάλι είστε περισσότερο προσεκτικοί θα δείτε πως η μαρκίζα (στέψη) του κτιρίου είναι δομημένη με τουβλάκια, τα οποία, όταν η ρωγμή με έναν επόμενο σεισμό ανοίξει λίγα εκατοστά ακόμα ενδέχεται να αρχίσουν να διαλύονται όπως το ντόμινο. Διότι η ύπαρξη της ρωγμής στην πραγματικότητα οφείλεται σε αυτά.

Για τους μεν νέους μηχανικούς οι μαρκίζες είναι από τα πλέον δύσκολα σημεία και απαιτούν πολύ μεγάλη προσοχή και ΚΥΡΙΩΣ προβλεπτικότητα (έχω και σχετική… εμπειρία, αλλά θα σας την περιγράψω άλλη φορά) για δε τους υπολοίπους εάν η στέψη σας και εννοώ οι αρχές και οι υψηλότερες αξίες δεν είναι συμπαγείς, τότε οι ρωγμές είναι αναπόφευκτες στο οικοδόμημά σας και μάλιστα προκύπτουν απειλητικές όταν έχουμε έναν σεισμό (μία κρίση δηλαδή).

Αυτήν την περίοδο διακρίνονται και στα σπίτια και στους ανθρώπους οι μεν (με στιβαρές στέψεις και μαρκίζες) από τους δε (με τουβλάκια απλά ενωμένα δίπλα-δίπλα). Μην ξεχνάτε πως και οι δεύτερες… αποκαθίστανται!

Σημ. Λόγω έργου θα είμαι στην περιοχή της Κορινθίας με βάση το Ξυλόκαστρο, κατά τακτά διαστήματα. Όσοι ενδιαφέρεστε για αυτοψίες επί υπαρχόντων (ή… μελλοντικών) κτισμάτων θα είμαι με μία ελάχιστη συμβατική χρέωση διαθέσιμος για “ιατρική επίσκεψη”. Εάν πάλι υπάρχει κινηματογραφικό ενδιαφέρον ή για το είδος του καλλιτεχνικού ντοκυμανταίρ, όπως το αναπτύσσω και ονομάζω (θα σας εξηγήσω περισσότερα) επικοινωνήστε επίσης μαζί μου.

Να είστε παντοδύναμοι.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)