Οι Εκλογές στη Συλδαβία

Η Συλδαβία είναι μία μικρή χώρα κάπου στην Ευρώπη. Όπως μαρτυρά και το όνομά της προσδιορίζεται κάπου μεταξύ των Καρπαθίων αλλά δεν είναι γνωστή εντελώς η θέση της. Ολόκληρη η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της επάνω στο αποτέλεσμα των εκλογών της Συλδαβίας. Η Συλδαβία ήταν μοναρχία, αλλά για την στέψη του διαδόχου Όττοκαρ απαιτείτο το βασιλικό σκήπτρο.

Αναρχικοί όμως το έκλεψαν πριν την στέψη και ο διάδοχος δεν είχε δικαίωμα στον θρόνο. Και προκηρύχτηκαν εκλογές! Φυσικά ο δραστήριος Βέλγος ιδιωτικός ντεντέκτιβ Τεν Τεν ανέλαβε αμέσως δράση.

Θα καταφέρει άραγε να εύρη το σκήπτρο των Όττοκαρ πριν την διεξαγωγή των εκλογών, ώστε να τις ματαιώσει και να επανέλθει ο θεσμός της μοναρχίας στην μικρή αυτή χώρα;

Όπως αντιλαμβάνεσθε το μέλλον της Ευρώπης και το δικό μας κρίνεται από την ικανότητα του Τεν Τεν και φυσικά και των συνεργατών του Ντυπόν & Ντυπόν! Βεβαίως και από τον αγαπημένο σκύλο του Τεν Τεν, τον Μιλού, ο οποίος διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην ψυχολογική υγεία του αφεντικού του και εάν του συμβεί κάτι ο Τεν Τεν δεν θα έχει την αναγκαία πνευματική διαύγεια να διαλευκάνει την υπόθεση.

Όλες οι μυστικές υπηρεσίες και τα εργοστάσια παραγωγής σκυλοτροφών έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον Μιλού!

Κάπως ανάλογα θα μπορούσα να περιγράψω την φρενίτιδα, η οποία μανιωδώς καταλαμβάνει τους πάντες για τις εκλογές κάθε είδους, ειδικά την εποχή των μνημονίων. Μήπως θυμόσαστε τις προηγούμενες Γερμανικές εκλογές και πως η τότε Κυβέρνηση κα ιη οικονομία και ο κάθε ένας σχεδόν ανέμεναν το “τι θα γίνει”; Μετά ακολούθησαν και άλλες πολλές εκλογές, διότι η Ευρωζώνη είναι πλέον γεμάτη από κράτη και κρατίδια και όλο και κάπου θα προκύπτουν ενώ στο μεταξύ ο Μιλού είναι σε βαρύτατη ψυχολογική πίεση. Ούτε ένα κόκκαλο δεν μπορεί να απολαύσει χωρίς την εποπτεία των προηγούμενων οργανισμών.

Και πάντοτε οι “επόμενες” εκλογές αποτελούν ένα «κομβικό σημείο», το οποίο θα αλλάξει την πορεία του Κόσμου μας! Το είδαμε στις προηγούμενες Γαλλικές, Γερμανικές, Ισπανικές, Πορτογαλικές, Αμερικανικές, Αγγλικές, Κινεζικές, Ακτής Ελεφαντοστού, Σενεγάλης, Ρουάντα-Μπουρούντι, στο δημοψήφισμα στην Τουρκία αλλά φυσικά την σπουδαιότητα των εκλογών στην Συλδαβία δεν μπορεί να την συναγωνιστεί κανείς!

Μου διέφυγε να αναφέρω προηγουμένως πως ο Όττοκαρ μαζί με τη στέψη πρόκειται να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Αλλά την πριγκίπισσα την έχει βάλει στο μάτι και ο πονηρός αντιβασιλεύς, ο οποίος καραδοκεί να του αρπάξει και τον θρόνο αλλά κυρίως -και το σπουδαιότερο- την εκλεκτή του! Ήταν αυτός εξ’ άλλου, ο οποίος οργάνωσε τεχνηέντως την κλοπή του σκήπτρου μέσω των αναρχικών!

Και τώρα αρχίζει το τεράστιο ενδιαφέρον της υπόθεσης και ξεχάστε όλα τα προηγούμενα, διότι έχουμε να ασχοληθούμε με αυτήν την φοβερή διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών και κυρίως το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πριγκίπισσα!

Αυτό θα το μεταδίδει ζωντανά η τηλεόραση της Teucris Net TV τους επόμενους μήνες και είναι σίγουρο πως κάθε επεισόδιο θα κόβει την ανάσα των θεατών μας, διότι η υπόθεση πήρε και άλλη τροπή. Τούτο, διότι η πριγκίπισσα τυχαία συναντήθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον έναν αναρχικό φοιτητή της αρχιτεκτονικής, καθώς αυτός έφευγε με το σκήπτρο και σύμφωνα με μερικά δημοσιεύματα των Συλδαβιανών εφημερίδων η καρδιά της άρχισε να χτυπά γρηγορότερα!

Ποιος θα την κατακτήσει και ποιος από τους τρεις μνηστήρες θα αποχωρήσει από την διεκδίκηση; Διότι ψηφίζει επ’ αυτού και το κοινό της Συλδαβίας!

Σας αφήνω τώρα όμως και κατεβαίνω στο press room για να μάθω τι έκανε η πριγκίπισσα σήμερα το πρωί.

Και η πραγματική ζωή… περνά…