Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Οι Διεθνείς Τζάμπα Μάγκες και η Διαφθορά του Μυαλού

‘Όπως έχω γράψει πάμπολλες φορές το παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα βρίθει από τζάμπα μάγκες. Ένας εξ’ αυτών, ένας γελοίος δικτατορίσκος, ο οποίος όμως καταστρέφει, όπως και οι πρόγονοί του τις ζωές εκατομμυρίων συμπολιτών του είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν (Βόρειος Κορέα). Ένα δειλό και άθλιο υποκείμενο, το οποίο τα έχει ωστόσο τετρακόσια, όσον αφορά το καθαρά δικό του συμφέρον και γνωρίζει πάρα πολύ καλά μέχρι ποίου σημείου τον παίρνει.
 
Ποτέ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει την εξουσία του, ποτέ. Οι απειλές του για επίθεση εναντίον της νήσου Γκουάμ φυσικά ήταν για να το παίξει μάγκας άλλη μία φορά και να την κάνει πάλι για να βασανίζει τους δύσμοιρους συμπολίτες του (οι οποίοι έντρομοι έτρεξαν να καταταγούν για να μην συναντήσουν τον άλλο κόσμο νωρίτερα από το αφεντικό και τους χαφιέδες του παρά από τους πυραύλους των Η.Π.Α.). Ωστόσο επειδή το θράσος του δεν έχει όρια (από τη μη αντίδραση) ξαπέστειλε χθες έναν ακόμα πύραυλο σε υπερ- πτήση από την νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας, (η οποία παρεμπιπτόντως δεν διαθέτει πυρηνικά όπλα και φυσικά φαίνεται στον Κιμ σαν λουκουμάκι).
 
Αυτή η συνομοταξία εξαιρετικά δειλών και ανασφαλών τυχοδιωκτών της εξουσίας είναι πολύ εύκολα αναγνωρίσιμη και περιλαμβάνει λαμπρά αστέρια.
 
Οι διεθνείς τζάμπα μάγκες της εξουσίας βασίζονται σε δύο πυλώνες:
 
1. Στον συμπλεγματικό αυτοματοποιημένο αντιαμερικανισμό ή αντισημιτισμό των πολιτών τους (ανάλογα με την περίπτωση)
 
&
 
2. Στο ότι βαφτίζουν ως “αριστερά” ή “Λαϊκή δημοκρατία” την στυγνή προσωπική δικτατορία τους και το άκρως διεφθαρμένο χαφιεδίστικο καθεστώς τους.
 
Εκμεταλλεύονται δηλαδή ένα βλακώδες σύμπλεγμα κατωτερότητας και μία απάτη αντίστοιχα. Και ο Χίτλερ ονόμασε το κόμμα του Εργατικό Εθνικό Σοσιαλιστικό κόμμα (Nazi), όπου όμως στην πορεία αφαίρεσε το εργατικό, διότι κάπου παραήταν γελοίο.
 
Όλα αυτά τα μοχθηρά άτομα (διότι είναι πάντα δειλά και εκδικητικά) κυβερνούν και το ωραίο είναι πως τα πιστεύουν πολλοί αγνοί άνθρωποι ανά την υφήλιο.
 
Άτομα με τεράστια δύναμη, όπως χαρακτηριστικά ήταν ο δολοφόνος του λαού του Στάλιν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Πάντα όπου τους έπαιρνε ήταν τζάμπα μάγκες. Όπου όμως δεν τους έπαιρνε έτρεχαν να υπογράψουν συμφωνίες μη επιθέσεως (βλέπε με τον Χίτλερ, άσχετα αν το ξεχνάμε λόγω των γεγονότων στην συνέχεια). Και βέβαια είναι γνωστός ο πανικός του μετά την επίθεση του “αδελφού του”• όταν όμως οι στρατηγοί του κέρδισαν φρόντισε να τους ξαποστείλει από τον φθόνο του για να μην του πάρουν την δόξα (διαβάστε Κόνιεφ).
 
Αντιθέτως το έτερον ήμισυ του Στάλιν, ο Χίτλερ λόγω της ακραίας παράνοιάς του δεν δίστασε να τολμήσει, αλλά… αλλά ίσως δεν γνωρίζετε πως σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον έτρεμε πριν από κάθε απόφαση του και κυρίως στις αναγνωριστικές πρώτες. Ήταν σε άθλια κατάσταση και υπό κατάρρευση πριν την προσάρτηση της Αλσατίας και της Λωρραίνης και ήταν ο… αστρολόγος του, ο οποίος τον παρότρυνε να το πράξει• και όταν είδε πως δεν αντέδρασε κανείς έλαβε το θάρρος (θράσος) να τολμήσει τα ανήκουστα. Διότι ακόμα και αυτός δεν ήταν παρά ένα δειλό ανθρωπάκι, όπως και ο περίγυρός του καθώς και όλοι οι υποστηρικτές του ναζί και μη.
 
Όταν κάποια στιγμή η Βόρειος Κορέα απαλλαγεί από τον γελοίο Κιμ δεν πρόκειται να έχει καλή συνέχεια. Τα ίδια και ακόμα χειρότερα την περιμένουν, όπως όσα συνέβησαν στις δικτατορίες (κατ’ επίφαση αριστερές ανατολικές χώρες) αλλά και στο Ιράκ, τις Αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής, βλέπε Λιβύη και Τυνησία και τόσες άλλες ακόμα μετά την πτώση τους.
 
Η Βόρειος Κορέα μέλλει να γίνει η νέα πηγή της πορνείας της Ασίας και ενός άκρατου, αλόγιστου και άκρως διεφθαρμένου κεφαλαιοκρατικού και μαφιόζικου συστήματος (μετά τον Κιμ). Μετά από την πτώση σε αυτά τα καθεστώτα και κάθε είδους –το τονίζω αυτό- δικτατορίες, “οι γυναίκες γίνονται π@υτάνες και οι άνδρες μαφιόζοι και λαμόγια”, όπως μου είχε πει κάποτε μία ιδεολόγος αριστερών πεποιθήσεων φίλη!
 
Και δεν θα είναι η εισβολή ή η επίθεση της Αμερικής (εάν αυτό συμβεί) ή η λεγόμενη διαφθορά του καπιταλισμού, οι αιτίες, οι οποίες θα προκαλέσουν τα μελλοντικά της τραγικά προβλήματα (όπως και των άλλων χωρών). Θα είναι η διαφθορά, την οποία προκαλούν αυτοί οι σιχαμεροί τύποι στους πολίτες και στην αλλαγή του τρόπου σκέψης τους, η οποία θα πάρει δεκαετίες να διορθωθεί, εάν ποτέ… Διότι η μέγιστη διαφθορά είναι αυτή του μυαλού.
Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)