Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Μα Γιατί;

Αγαπητές/οι μου φίλες και φίλοι. Θα σας αποκαλύψω μία (κυριολεκτικά) αλάνθαστη μέθοδό αντιμετώπισης κάθε κατάστασης οτιδήποτε και εάν αυτή αφορά:

“Για ΟΛΑ Φταίω ΕΓΩ… “(ο ίδιος)

Τελεία και παύλα!

Η προηγούμενη δήλωση τα εμπεριέχει όλα. Για οτιδήποτε συμβαίνει είτε αφορά προσωπικά, επαγγελματικά, πολιτικά ζητήματα, οτιδήποτε, θεωρώ πως την ευθύνη την φέρω αποκλειστικά εγώ ο ίδιος και μόνον.

Τόσο απλό!

Δεν με απασχολεί καθόλου η “αλήθεια” ή η “δικαιοσύνη” αυτής της δήλωσης. Καθόλου μα καθόλου και σας πληροφορώ πως δεν με βαραίνει ούτε στο ελάχιστο.

Συνέπειες:

Δεν ασχολείσαι καθόλου με το να επιρρίπτεις ευθύνες στους άλλους και να ψάχνεις για δικαιολογίες. Θεωρείς πως εφ’ όσον οι ευθύνες είναι αποκλειστικά δικές σου πρέπει να “κόψεις” τον λαιμό σου να βρεις λύσεις. Συνεπώς δεν χάνεις χρόνο με το να αναλύεις και να “χάνεσαι” μέσα στον λαβύρινθο της ζωής… Η προσαρμογή και ευελιξία τείνει να είναι μονόδρομος…

Τα εμπόδια θεωρούνται καθαρά προκλήσεις βελτίωσης και όχι αφορμές για δικαιολογίες, ώστε να αποδοθεί το φταίξιμο στους άλλους.

(Αυτό δε σημαίνει πως κάποιος είναι αποκομμένος από το περιβάλλον του ή πως δεν αξιολογούνται τα γεγονότα ή ακόμα χειρότερο πως εμπεριέχεται ηττοπάθεια ή μοιρολατρία. Ούτε να το διανοηθείτε αυτό.)

Το δεύτερο “κάτι”…

Αυτός ο Κόσμος υπήρχε προ πολλού εμφανισθούμε και θα υπάρχει και μετά από εμάς.

Δεν μας οφείλει τίποτα. ΕΜΕΙΣ του οφείλουμε…

Το γιατί συμβαίνουν (από τραγικά έως πιο ελαφρά) γεγονότα δεν μπορεί κανείς να το απαντήσει. Είναι το ίδιο με το να σκεφτεί κάποιος γιατί γεννήθηκε αυτό, το οποίο γεννήθηκε και όχι κόρη ή γιός της Βασίλισσας της Αγγλίας. Τα ζώα δεν αναρωτιούνται γιατί γεννήθηκαν ως λιοντάρια, λαγοί, ζέβρες ή γαζέλες. Κάνουν όπως προέκυψε και αντιδρούν σε αυτό.

Το “φορτίο” ζωής του καθ’ ενός μας (και του πόνου, ο οποίος το συνοδεύει) είναι καθαρά προσωπικό. Μην ψάχνετε το γιατί και μην μαίνεσθε εναντίον της ζωής. Δεν υπάρχουν απαντήσεις και εάν υπάρχουν δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του ανθρώπου.

Αυτό είναι…

Σημ. Ελπίζω τώρα να αντιλαμβάνεσθε το υπόβαθρο του σκεπτικού μου και την μεθοδολογία προσέγγισης μου καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης…

Δείτε και: