Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Καταστάσεις Ζωής (State A-B-C-D)

A. State of M@laky (S.M.)

Η Ελληνική Κοινωνία έχει εδώ και μεγάλο διάστημα εμπεριέλθει σε μία Κατάσταση Μ@λακίας (για λόγους πρεστίζ και εντυπωσιασμού την ονομάζω με τον Αγγλικό όρο: State of M@laky). Όπως οι χάνοι παρακολουθούμε τις εξελίξεις και νοιώθουμε εντελώς ανήμποροι και συνάμα και… να μην το γράψω πάλι!

Διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά της, τα οποία οφείλονται και στη συνολική δομή της κοινωνίας, αλλά και στη στάση καθ΄ ενός από εμάς. Τα περιγράφω συνοπτικά:

  1. Υπερτιμημένοι άνθρωποι και αξίες

Θεοποιούνται σκουπίδια έως μέτριοι ενώ μεγαλοποιούνται επιλεκτικά κάποιες κακές συμπεριφορές τη στιγμή κατά την οποία δίπλα συμβαίνουν για το ίδιο θέμα πολύ χειρότερα.

  1. Όχι μέση κατάσταση

Δεν “επιτρέπεται” η επιβίωση (ατόμων και επιχειρήσεων) σε κάθε επίπεδο χωρίς να καταναλώνεται πλήρως η προσωπική ενέργεια. Συνέπεια τούτου είναι να εξαντλείσαι τόσο πολύ για να διατηρήσεις ένα ελάχιστο και ανεκτό επίπεδο, ώστε σου φαίνεται αδύνατον να μην συμβιβαστείς και να δημιουργήσεις.

  1. Λύση εκ των έξω

Μετατόπιση της λύσης σε κάτι έξω από εσένα και δημιουργία ελπίδων χωρίς αντίκρισμα. Αυτό το εκμεταλλεύονται κάθε είδους και εμβέλειας τυχοδιώκτες και τσαρλατάνοι.

  1. Βασιλιάς το ευτελές και τετριμμένο

Δημιουργικότητα και φαντασία στο μηδέν και τεράστια κατανάλωση ενέργειας σε ανάξια λόγου ζητήματα και άπειρα σχόλια για κάθε σαχλαμάρα.

B. State of Therapy (S.T.)
(Κατάσταση Θεραπείας)

Η λύση δεν είναι απλή αλλά υπάρχει:

Εξαλείφεις το 3.

Συνειδητοποιείς ότι είσαι εντελώς μόνος και κανένας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει παρά μόνον ο εαυτός σου και εστιάζεις να αναπτύξεις τις ιδιαίτερες ικανότητές σου, όποιες είναι, όσο μικρές, σε όποιο αντικείμενο. Δες στη φύση. Όλα τα όντα έχουν “κάτι”, το οποίο τους εξασφαλίζει ένα πλεονέκτημα.

Εστιάζεις στο 2.

Το προηγούμενο θα σε οδηγήσει στο να ξεπεράσεις το 2. Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο καμπής. Τα 1. και 4. κατόπιν θα εξαλειφθούν από… μόνα τους! Δεν θα χρειαστεί στη συνέχεια να ακούς άλλες μ@λακίες.  Έχεις περάσει πλέον στην:

C. State of Energy (S.E.)
(Κατάσταση Ενέργειας)

και οσονούπω γιατί όχι στην:

D. State of Mercedes SEL
(Χιούμορ)

Για να επιβεβαιώσεις την “ειδική έκδοση” του εαυτού σου αγοράζεις και μία Μερσεντές κατηγορίας SEL, ώστε να προστεθεί και η πολυτέλεια στην ζωή σου! (SEL= special edition luxury).

Capito?