Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Google και οι μυξο-Παρθένες

Πριν από λίγο εντελώς συμπτωματικά άνοιξα την τηλεόραση (φαντασθείτε σε τι κατάσταση κατάπτωσης έχω φθάσει) και η ΕΡΤ 3 έδειχνε το αρκετά γνωστό ντοκυμανταίρ με τίτλο “Η Google και ο Παγκόσμιος Εγκέφαλος“.

Σε αυτό το συγκεκριμένο ντομυμανταίρ είναι παραγωγός και η… ΕΡΤ! Μπράβο! Αυτό ήταν το πρόβλημά της!

Πρόκειται για ένα κακό και ύπουλο έργο. Παρουσιάζει τεχνηέντως την Google ως τον μελλοντικό κυρίαρχο. Και φυσικά έχει… δίκιο (αλλά το άρθρο δεν… τελείωσε)!

Αναφέρεται στο τεραστίας κλίμακας έργο της Google, τα Google Books. Πρόκειται για την ψηφιοποίηση όλων των διαθέσιμων βιβλίων παγκοσμίως.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω περαιτέρω. Δείτε το, είναι ελεύθερο στο διαδίκτυο και κρίνετε. Εμένα η άποψή μου είναι πως ενοχλείται πολύ από την πρωτοβουλία αυτή της Google και υποχθονίως υπονοεί την δημιουργία μίας παγκόσμιας μηχανής ελέγχου και τα γνωστά.

Σε μελλοντικό μου άρθρο θα αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα. Αλλά στην παρούσα στιγμή θα ήθελα να σας προκαλέσω με μία διαφορετική προσέγγιση.

Ξαφνικά οι κυβερνήσεις, οι οποίες σας αγαπούν τόσο, ενδιαφέρονται για τα πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων πολιτών τους και εξανίστανται εναντίον του υπερ-γίγαντα Google, ο οποίος θα επιβάλλει μία παγκόσμια κυριαρχία. Και του Facebook και του Amazon και της Apple.

Σε όλους λοιπόν αυτούς εγώ προσωπικά έχω μόνα ένα επιχείρημα να αντιτείνω:

“Εάν είσαι τόσο μάγκας κι ομορφόπαιδο κάντο εσύ αυτό”.

Και το γράφω λαϊκά με τη γλώσσα του πεζοδρομίου. Γιατί δε γουστάρω τις μυξο-παρθένες της ηθικής και της (δήθεν) προστασίας των δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των υπηκόων τους.

F@ck you ανίκανοι bastards!

Και απαντώ στην δήλωσή μου πως ναι η Google θα κυριαρχήσει, αφού κανένας άχρηστος δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι καλύτερο να την αντιμετωπίσει.

Προσέξτε τα επιχειρήματα όλων των Ευρωπαϊκών (κυρίως) κυβερνήσεων. Να προστατεύσουν (δήθεν και με κροκοδείλια δάκρυα) τους… πολίτες τους (διάβαζε πιόνια τους) ενώ στην πραγματικότητα η ελεύθερη πρόσβαση στο ανοιχτό μυαλό και την ελεύθερη γνώση είναι το τεράστιο πρόβλημά τους.

Εγώ προσωπικά και το δηλώνω ευθαρσώς με όλες τις συνέπειες (λέμε τώρα), όταν θέλω να αντιμετωσίσω κάτι, το οποίο θεωρώ ίσως επικίνδυνο σκέφτομαι μόνο ένα:

Πως να γίνω καλύτερος και όχι να μυξοκλαίγομαι γαι την προστασία μου και τα δικαιώματά μου και να καταστρέψω κάτι περισσότερο από εμένα.

Αν είμαι μάγκας να τον κερδίσω στα ίσια.

Και όπως βλέπετε οι κυβερνήσεις του σκοταδισμού επιτίθενται σε ότι έχει σχέση με την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και σκέψεων με πρόσχημα γελοία επιχειρήματα (δήθεν) προστασίας και μη επαρκούς… φορολογίας! Ποιοί; Οι αρχι-νταβατζήδες της προσωπικής σας ελευθερίας και περιουσίας!

Φυσικά τα κορόιδα πέφτουν στην παγίδα και σύντομα ένας νέος σκοταδισμός θα… ανατείλει.

Όχι αγαπητές μου και αγαπητοί μου.

Το πρόβλημα δεν είναι η Google. Το πρόβλημα είναι πως αυτό, το οποίο δεν μπορούν να συναγωνισθούν θέλουν να το καταστρέψουν.

Γνωστή τακτική. Γί’ αυτό κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, γι’ αυτό οι ναζί έκαιγαν τα βιβλία.

Τη γλύτωσε ευτυχώς ο Γουτεμβέργιος!

Θα την γλυτώσουν από τις f@cking governments η Google και οι υπόλοιποι;

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)