Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Τσιγγάνα

Κάποτε στην Αγγλική ύπαιθρο ζούσε μία τσιγγάνα με το γιό της. Δεν υπήρχε πατέρας. Η τσιγγάνα υποδυόταν το μέντιουμ και έδινε συμβουλές κυρίως σε πλούσιες πελάτισσες, τις οποίες ψάρευε ο πολύ όμορφος γιός της. Αυτός, αφού μάθαινε τι τις προβλημάτιζε τις σύστηνε σε μία δήθεν προικισμένη τσιγγάνα και μαζί μάνα και γιός τις αποσπούσαν χρήματα.

Η μάνα του πάντα ονειρευόταν να διέθετε το χάρισμα. Ζήλευε μία ξαδέλφη της, η οποία από την ώρα που γεννήθηκε μπορούσε να προβλέπει. Αλλά αυτή όμως ποτέ…

Ένα πρωινό μιά Bentley με μία πολύ όμορφη γυναίκα γύρω στα 45 σταμάτησε στο τροχόσπιτο της. Ήταν πλάνητες βλέπετε και μετακινούνταν από τόπο σε τόπο για να ανανεώνουν την πρόθυμη πελατεία τους. Η αριστοκράτισσα βγήκε από το πολυτελές αυτοκίνητο της και περπάτησε κατ’ ευθείαν στο τροχόσπιτο ζητώντας να μάθει για το μέλλον της. Βλέπετε και τα πολλά χρήματα όντως δεν φέρνουν την ευτυχία, ούτε όμως και τα ολίγα.

Η τσιγγάνα δασκαλεμένη από τα γιό της άρχισε να προβλέπει. Τότε ξαφνικά κάτι πρωτόγνωρο και μοναδικό της συνέβη και ε ι δ ε ! Είδε πλέον την αλήθεια. Μ΄ έναν εντελώς απροσδιόριστο τρόπο το χάρισμα την επισκέφτηκε. Αλλά ήταν τραγικό αυτό, το οποίο είδε…

Τη γυναίκα μπροστά της νεκρή και πίσω της το γιό της!

Τρόμος βαθύς την έπιασε κι αμέσως της ζήτησε να φύγει. Κατάλαβε πως αυτή η γυναίκα ήταν πολύ επικίνδυνη και έπρεπε να τη διώξει. Έπρεπε να τη χωρίσει από το γιό της, ο οποίος θα γινόταν δολοφόνος εάν έμενε μαζί της.

Η αριστοκράτισσα οδήγησε τη Bentley και έφυγε αλλά τα μάτια του νεαρού τσιγγάνου δεν την άφηναν να ησυχάσει. Αλλά ούτε ο γιός έμενε αδιάφορος εμπρός σε αυτή την απρόσιτη γοητεία και ομορφιά.

Η τσιγγάνα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει αφορμές. Έφτασε στο σημείο να καταγγείλει στην αστυνομία το γιο της, πως είχε κλέψει ένα δαχτυλίδι, το οποίο η αριστοκράτισσα είχε χαρίσει στο παιδί της. Εις μάτην όμως.

Προσπάθησε τότε να συναντηθούν όλοι και να δημιουργήσει ένα σοβαρό θέμα μεταξύ τους για να τους χωρίσει. Έτρεμε στην ιδέα του δολοφόνου γιού της εξ΄ αιτίας αυτής της γυναίκας. Η συνάντηση είχε επιτυχία. Η αριστοκράτισσα πρόσβαλε άσχημα το νεαρό τσιγγάνο λόγω της καταγωγής του και επακολούθησε συμπλοκή.

Εκεί η τσιγγάνα σπρώχνει τη γυναίκα, η οποία πέφτει και σκοτώνεται. Και τότε επανέρχεται η οπτασία, το δώρο του χαρίσματος της πρόβλεψης του μέλλοντος με τον γιο της ακριβώς επάνω από τη νεκρή να της λέει:

“Τη σκότωσες μάνα”!

Η οπτασία ήταν από την αρχή σωστή. Η πρόβλεψη εξ΄ ίσου σωστή, αλλά δεν ήταν ολοκληρωμένη. Έδειχνε μόνο το τέλος αλλά όχι την αρχή.

Το δώρο, το οποίο τόσο επιθυμούσε της χαρίστηκε. Αλλά το αντίτιμο για την μία και μοναδική φορά, κατά την οποία “είδε” στο μέλλον, της επεφύλασσε μία τρομερή έκπληξη.

Η οπτασία δεν ήταν για τον γιό της. Ήταν γι’ αυτήν!

Οι οπτασίες μπορεί να είναι αληθινές, αλλά δεν λένε κατ΄ανάγκην και την αλήθεια.