Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Η Μυστικιστική Σημασία των Εμποδίων

Λοιπόν! Κανόνας!

Μόλις αποφασίσεις να κάνεις ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη ζωή σου εμφανίζονται ως δια μαγείας ΟΛΑ τα εμπόδια! Δε χρειάζεται να γράψω περισσότερα. Το γνωρίζετε.

Ποια είναι η συνήθης αντίδραση;
“Τώρα που το αποφάσισα, όλα ήρθαν ανάποδα και δεν μπορώ να κάνω τίποτα!”.
Και καθηλώνεσαι εκεί για… πάντα!

Κι όμως! Χωρίς να το γνωρίζεις είσαι στο πλέον βέβαιο και ασφαλές σημείο της ζωής σου, στο οποίο δεν χωρά εγγενώς καμία αποτυχία! Εξηγούμαι:
Η φύση απεχθάνεται την… πρόοδο. Αντιδρά αμέσως και βίαια και μόνο στην πρόθεση να βελτιώσεις την κατάστασή σου. Άλλωστε το νερό θα… ανέβαινε τους βράχους δεν θα κατέβαινε μόνο. Άρα γνωρίζεις με ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιότητα πως είσαι στο σωστό δρόμο!

Η ζωή όμως σου παίζει και άλλο ένα πονηρό παιγνίδι. Είναι πρόθυμη να ενδώσει αλλά ΜΟΝΟΝ εάν εσύ επιμείνεις. Και φυσικά θα σου ξετινάξει τη ζωή, αλλά και ΠΑΛΙ είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος πως παίζεις σε ένα στημένο υπέρ σου παιγνίδι. Θα κερδίσεις οπωσδήποτε, αρκεί να αντέξεις! Η φύση έχει το σκοπό της. Αφού σε ταλαιπωρήσει, θα σου παραδοθεί απλόχερα ετοιμάζοντας το επόμενο δυσκολότερο εμπόδιο! Αλλά θα είσαι ήδη σε ένα επίπεδο παραπάνω!

Και συνεχώς θα ανεβαίνεις! Γιατί τελικά ΑΥΤΟ απαιτεί από εσένα!

Εάν όμως δεν αγωνιστείς όχι μόνο ΔΕΝ θα μείνεις στην ίδια θέση, αλλά συνεχώς θα κατεβαίνεις! Και όσο κατεβαίνεις θα συνηθίζεις στο χειρότερο και η ζωή θα είναι αμείλικτη μαζί σου. Μη με ρωτήσετε το γιατί. Δεν έφτιαξα εγώ τους κανόνες.

Είναι κυριολεκτικά τραγικό να γνωρίζεις εκ των προτέρων την έκβαση και να λιποψυχείς και να επιλέγεις την αποτυχία. Αγωνιστείτε σκληρά! Παίζετε με σημαδεμένη τράπουλα!

Σημείωση 1: η Ελλάδα με την κρίση και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις δεν εξαιρείται του κανόνος. Και ισχύουν τα προηγούμενα είτε αφορούν ατομικό ή συλλογικό επίπεδο. Και αποτυγχάνει κατά κράτος, ενώ η φύση ΗΘΕΛΕ να την ανεβάσει σε άλλο επίπεδο. Αλλά επέλεξε λάθος.

Σημείωση 2: Τα προηγούμενα ισχύουν εκτός από την περίπτωση θανάτων. Εδώ δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση. Ίσως το Θεϊκό σχέδιο να επιφυλάσσει την μεγαλύτερη ανταμοιβή εκεί, όπου ποτίζει με τις σκληρότερες πίκρες.