Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Ασπρόμαυρη Pentax, η Porsche 911 Dakar και η Lamborghini Huracan Sterrato

Σας… ζάλισα έτσι; Στη χώρα των επιδομάτων και της μιζέριας γράφω για Pentax, Porsche και Lamborghini. Αλλά γιατί; Εντάξει ψώνιο (psonio) είμαι το παραδέχομαι, ωστόσο εδώ άλλος είναι ο λόγος του άρθρου.

Λοιπόν! Η Pentax κορυφαία φίρμα κατασκευής φωτογραφικών μηχανών και όχι μόνον, παρουσίασε μία φωτογραφική DSLR με αισθητήρα ΜΟΝΟ για ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Και με τι κόστος νομίζετε; 2,200 δολάρια για το σώμα ΜΟΝΟ της μηχανής!

Προσέξτε! 2,200 δολάρια για το σώμα της μηχανής, χωρίς φακούς δηλαδή, μόνο και μόνο για να δημιουργείτε ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Δεν πρόκειται για φίλτρο, αλλά για μία φωτογραφική μηχανή αμιγώς ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Δεν είναι… τρέλα;

Από την άλλη μεριά η Porsche παρουσίασε μία εκδοχή off-road (εκτός δρόμου) της 911 με τον τίτλο Dakar, ενώ ακόμα σε μία σαφώς περισσότερο extreme εκδοχή (εντάξει το γύρισα στην Αγγλική ορολογία, όπως τα… Golden boys and… girls) η Lamborghini παρουσίασε μία εκτός δρόμου εκδοχή της Huracan με τον τίτλο Sterrato!

Μα τι έπαθαν όλοι; Το… έχασαν;

Κάθε άλλο, αγαπητοί μου αναγνώστες και φίλοι. Εστίασαν στην ειδίκευση και στους συνειδητοποιημένους αγοραστές και ΟΧΙ στο σωρό.

Οι νέες κοινωνίες, όπως ευνοούν (για να καταστραφούν) ασήμαντους δικτατορίσκους εμπεριέχουν και το σπόρο της αναγέννησης, η οποία θα προέλθει από το συνειδητοποιημένο εκείνο τμήμα της κοινωνίας και όχι το… spam. Και αυτό το κοινό θα επιλέξει μία Pentax των 2,200 δολαρίων, χωρίς τους φακούς μόνο και μόνο για να φωτογραφίζει ασπρόμαυρα. Διότι γνωρίζει πως η καθαρότητα δεν μπορεί να ξεγελαστεί με τα χρώματα.

Από την άλλη πλευρά η Porsche και η Lamborghini αν και στοχεύουν σε ένα σαφώς οικονομικά ισχυρότερο κοινό, ορίζουν το δρόμο. Δεν αγοράζεις την Huracan για να κυκλοφορήσεις μόνο στους δρόμους του Monte Carlo, αλλά και για να επισκεφτείς τη γιαγιά σου στην Άνω Ραχούλα στην παραμελημένη Ήπειρο.

Μα δεν έχω ούτε 2,200 δολάρια για την Pentax, πόσω μάλλον τα εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για μία Porsche 911 Dakar ή ακόμα χειρότερα μία Lamborghini Huracan Sterrato. Τι κάνω;

Σύμφωνοι! Την ιδέα κράτησε για αυτό, το οποίο μπορεί ΕΣΥ να δημιουργήσεις. Το δρόμο σου δείχνουν, δεν σου δίνουν τα χρήματα. Αυτό αφορά εσένα. Εντόπισε το κοινό σου και εξειδίκευσε το προϊόν σου! Όλα τα προηγούμενα είναι άκρως κερδοφόρα!

Σημ.: Προφανώς και ΔΕΝ έχω καμία σχέση, ούτε προωθώ τις παραπάνω φίρμες.  Δεν χρειάζεται εξ΄ άλλου.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)