Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

ΕΣΠΑ από έναν Γραφειοκράτη

Έχετε αποφασίσει να υποβάλετε αίτηση για επιδότηση από κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ;
Προγράμματα ΕΣΠΑ 2016 στα οποία μπορώ να σας φανώ χρήσιμος:

  • “Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”
  • “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα”

Αποφασίστε τι θέλετε από το ΕΣΠΑ;

Μία “τυπική” παρουσίαση του σχεδίου σας ή μία… γραφειοκρατική παρουσίαση και ανάλυση από έναν μηχανικό της πράξης με πραγματικό έργο και επιχειρηματική δραστηριότητα;

Παρακαλώ μόνο σημειώστε πως υπάρχει και μία… αξιολόγηση από τη δική μου πλευρά… ανά περίπτωση. Δεν μπορώ να σας αντιμετωπίζω ως “κεφάλια” και δεν έχω κάποιον… τιμοκατάλογο αλά καρτ, ως εάν έρχεστε να παραγγείλετε σε ένα εστιατόριο.

Εξετάζω κάθε περίπτωση ξεχωριστά και σας ενημερώνω ανάλογα. Πάντως για μία πρώτη ιδέα, το κόστος εφ’ όσον αποφασίσετε να υποβάλετε την αίτηση και στη συνέχεια τον φάκελο ξεκινά από τα 150,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.).

Εντελώς παράλογη τιμή!

———————————————————————————————————————-

Συμπλήρωση φόρμας

Παρακαλώ περιγράψτε το θέμα σας και επισυνάψτε και το τηλέφωνο επικοινωνίας σας (προαιρετικά).

———————————————————————————————————————-

Ένα μικρό σημείωμα για τους/τις φίλες/ους αναγνώστες μου

Σίγουρα όλοι μας στενοχωριόμαστε για πάρα πολλά, τα οποία συμβαίνουν στη χώρα μας. Υπάρχει έντονη παραπληροφόρηση και πολλές ανησυχίες. Ωστόσο η άποψή μου είναι μία, ξεκάθαρη και σαφής:

Εστιάστε και ακούτε μόνο, όσες/ους σας ενθαρρύνουν και σας προτρέπουν για πράξεις, απομονώστε εκείνους, οι οποίοι διασπείρουν φόβο ή διχόνοια και αξιοποιήστε στο έπακρο  τις ελάχιστες (έστω) προσφερόμενες δυνατότητες τις οποίες μπορεί να παρέχει αυτή η χώρα.

Αγαπήστε την και αισθανθείτε τυχεροί, διότι ότι και να λέγεται εάν βρείτε καλύτερο μέρος να κατοικήσετε  εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη (και έχω επισκεφθεί και μείνει σε πάρα πολλές χώρες κάθε είδους).

Αξιοποιείστε την ομορφιά της Ελληνικής ψυχής και δυναμώστε τα θετικά της στοιχεία…

Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντες λεπτομέρειες…

————————————————————————————————————————–

Λίγες σκέψεις για τον… “Γραφειοκράτη”

Γνωρίζετε πως τα φίδια είναι ίσως από τα πλέον προικισμένα πλάσματα της φύσης με απίστευτα συστήματα και λειτουργίες. Ταχύτατα και ικανότατα δεν γνωρίζουν πρακτικά εχθρούς, ούτε χάνουν μάχες.

Ωστόσο το ικανότερο, ταχύτερο και πλέον δηλητηριώδες φίδι το μαύρο μάμπα (και κάθε φίδι) έχει έναν απρόσμενο εχθρό:

Ένα μάλλον άχαρο πουλί (τα οποίο μάλιστα δεν… πετάει) και το οποίο φέρει το εξ’ ίσου άχαρο όνομα “πουλί-γραμματέας” (!) secretarybird. Αυτό το πουλί με το… γραφειοκρατικό όνομα είναι μόλις κάτι χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτερο στις αντιδράσεις του από κάθε φίδι και φυσικά και τη μαύρη μάμπα!

Στη συνάντηση μεταξύ τους το αποτέλεσμα είναι πάντα μόνο ένα: κερδίζει ο… γραμματέας! Βλέπετε η φύση εφοδίασε αυτό το πουλί με αυτά τα λίγα επιπλέον χιλιοστά του δευτερολέπτου ταχύτητας και… τέλος για το φίδι. Δεν υπάρχει εξήγηση.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι εφοδιασμένοι με αυτή την (ανεξήγητη) ικανότητα. Οι άνθρωποι αυτοί (όπως και το πουλί) είναι μάλλον άχαροι και δεν προκαλούν, αλλά τι τα θέλετε; Δεν χάνουν…

Πως όμως συμβαίνει αυτό;

Tα φίδια έχουν και με μία ακόμα ιδιότητα. Να φαίνονται στα μάτια όλων των υπολοίπων ως περιστέρια! Όχι όλων των υπολοίπων! Το πουλί γραμματέας μόνον τα βλέπει, αλλά και το πουλί γραμματέας τα άλλα ζώα το βλέπουν ως ένα άλλο πουλί: ως… μπούφο! Και φυσικά ποτέ δεν πιστεύουν έναν μπούφο!

Ο μπούφος όμως δεν είναι μπούφος, αλλά ο πανίσχυρος και ταχύτατος γραμματέας, ο οποίος εξοντώνει και καταβροχθίζει (!) σε λιγότερο από ένα λεπτό οποιοδήποτε φίδι!

Το πουλί γραμματέας έχει τον εκπληκτικό χρόνο αντίδρασης των 15 χιλιοστών του δευτερολέπτου και απίστευτη δύναμη στα πόδια του. Είναι περίπου ένα ζωντανό απολίθωμα από την προϊστορική εποχή… Επί πλέον και το όνομά του ξεγελά, διότι μάλλον προέρχεται από τη Γαλλική παραφθορά της Αραβικής λέξης “saqr-et-tair”, η οποία σημαίνει την καθόλου γραφειοκρατική έκφραση “πουλί κυνηγός”…

Τα φαινόμενα και οι λέξεις όχι απλά απατούν, παγιδεύουν!

Διαβάστε παρακαλώ:

ΕΣΠΑ 2016 & Teucris

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)