Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Επενδύσεις στο Πετρέλαιο

Δείτε εδώ τα projects εν εξελίξει.

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε κάποιες μεγάλες ιδιοκτησίες, οι οποίες δεν είναι παρά εκτάσεις με περισσότερες από μία πετρελαιοπηγές και με δικαιώματα γεωτρήσεων.

Η τρέχουσα εμπορική τους αξία είναι περίπου 60 φορές το μηνιαίο εισόδημα (με τα κόκκινα γράμματα παρακάτω).

Δεν είναι στόχος μου να σας εξηγήσω με κάθε λεπτομέρεια το τι ακριβώς σημαίνουν τα ακρωνύμια και τα υπόλοιπα (είναι αλήθεια πολύπλοκα) χαρακτηριστικά.

Εκείνο, το οποίο θα πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως για να έχετε (με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου) 30,000 δολάρια (21,000 ευρώ) μηνιαίο εισόδημα (δείτε παρακάτω την ιδιοκτησία EDDY & LEA CO., NM LEASE με 4 πετρελαιοπηγές), θα πρέπει να επενδύσετε 1,800,000 δολάρια (1,260,000 ευρώ περίπου). Αυτό αποτελεί ετήσια απόδοση της τάξεως του 20%. Αναλογιστείτε λοιπόν σε ποια άλλη μορφή επένδυσης στην Ελλάδα μπορείτε να επιτύχετε αυτό το ποσοστό. Σίγουρα πάντως όχι μεταφέροντας τα χρήματα στην Ελβετία…

Προφανώς στο επόμενο ερώτημά σας σχετικά με το ύψος του απαιτουμένου κεφαλαίου, το οποίο σε πολλούς θα φαίνεται εκτός εμβέλειας θα απαντήσω με το παρακάτω προσωπικό σχόλιο:

Παρακαλώ ΟΥΤΕ στο ελάχιστο να διανοηθείτε πως έχω τη διάθεση να “παίξω” ή να υποκριθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα και πως το 1,26 εκ. ευρώ αποτελεί ένα κοινό νούμερο, το οποίο συνηθίζεται να υφίσταται στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας. Ειλικρινά θα το ευχόμουν και να έχετε πάντα κατά νου πως στόχος της ιστοσελίδας είναι ΚΑΙ αυτός. Η συνολική αύξηση του πλούτου είναι εγγενής σκοπός της δημιουργίας αυτής της ιστοσελίδας.

Ωστόσο όμως υπάρχουν κάποιοι μεταξύ μας είτε σαν φυσικά πρόσωπα είτε σαν επιχειρήσεις, οι οποίοι όντως διαθέτουν ποσά αυτής της τάξεως• και δεν είναι και τόσο λίγοι… Δείτε τις αγγελίες εξ’ άλλου στις εφημερίδες στις στήλες των ακινήτων και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας. Σήμερα (29 Μαΐου 2011) σε περίοπτη θέση του Κυριακάτικου Βήματος δημοσιεύεται αγγελία πώλησης κατοικίας 850 τ.μ. στην Φιλοθέη αντί 8,400,000 ευρώ. Επενδύοντας το ποσό αυτό για αγορά πετρελαιοπηγών θα είχατε ένα μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 140,000 ευρώ ή 1,680,000 ευρώ ετησίως (σε μία τυπική περίπτωση).

Αλλά και πάλι δεν απάντησα στο ερώτημα, το οποίο αφορά τους περισσότερους από εμάς. Αφήνοντας κατά μέρος όσους έχουν αυτή τη δυνατότητα σκεφτείτε πόσο κοστίζει μία κατοικία ή και ένα διαμέρισμα σε αρκετές περιοχές της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνον!), για να μην αναφερθώ σε εμπορικό ακίνητο. Με 1,260,000 ευρώ ποιο ακίνητο μπορείτε να αγοράσετε, το οποίο μπορεί να σας αποδίδει ετήσιο εισόδημα 250,000 ευρώ (21,000 ευρώ/μήνα);

Αν πάλι ισχυριστείτε πως το 1,260,000 ευρώ είναι επίσης εκτός της εμβελείας σας, σκεφτείτε την δυνατότητα μίας πολυμετοχικής επένδυσης (2Χ630,000 ή 3Χ420,000 ή 4Χ315,000 ή 10Χ126,500) κάτι για το οποίο σας έχω ήδη προετοιμάσει το πεδίο – Oil Fund- (αν και μπορείτε κάλλιστα να το πράξετε και μόνοι σας).

Δύο ακόμα παράμετροι, τις οποίες θα ήθελα να λάβετε πολύ σοβαρά υπ’ όψη σας:

  • Αναφερόμαστε για επένδυση σε ένα ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα προϊόν και αναφερόμαστε στο ΙΔΙΟ το προϊόν ΟΧΙ σε μετοχές ή άλλα …χαρτιά, τα οποία το αντιπροσωπεύουν. Αγοράζετε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πετρέλαιο.
  • Η φορολογία των ακινήτων στην Ελλάδα δεν έχει κανένα νόημα να συγκριθεί με αντίστοιχα ζητήματα στις Η.Π.Α. Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είναι μία χώρα με εντελώς διαφορετική λογική και νοοτροπία από την Ευρωπαϊκή και το οικονομικό της περιβάλλον επίσης εντελώς διαφορετικό από αυτό που γνωρίζετε στην Ελλάδα (φυσικά αναφέρομαι σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Αμερική).

Τέλος μία ….Ελληνική πινελιά. Η πρόσβαση την οποία διαθέτουμε στον χώρο αυτόν είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ έξω από κάθε λογική. Είναι μία δυνατότητα, την οποία δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε καθόλου (μα καθόλου) εύκολα. Ο χώρος αυτός είναι πολύ κλειστός και τα πολλά χρήματα δεν αποτελούν εγγύηση ότι θα τα καταφέρετε. Ειδικά εδώ ο κρίσιμος παράγοντας είναιΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ούτε τα κεφάλαια, ούτε οι “πληροφορίες”). Ο Κύριος McGrew είναι κυριολεκτικά μέσα στην πηγή και εκτός των άλλων μπορεί να εντοπίσει εντελώς ιδιαίτερες περιπτώσεις. Πριν από λίγο διάστημα υπήρξε στη διάθεσή μας, μία ιδιοκτησία με ετήσιο εισόδημα 600,000 δολαρίων, η οποία διατίθετο προς 300,000 δολάρια. Αυτό είναι σπάνιο και φυσικά ο χρόνος διάθεσης μιας τέτοιας ιδιοκτησίας δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες (ίσως είναι και πολύ αυτό το διάστημα) ΑΝ τελικά διατεθεί… και καταλαβαίνετε τι εννοώ…

Σκεφτείτε καλά όλα τα προηγούμενα και για οτιδήποτε στη διάθεσή σας.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)