Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Επενδυτικό Quiz Ι (για Προχωρημένους)

Είχα σκοπό να το γράψω αρκετά νωρίτερα, αλλά σέβομαι το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι ζουν σε συνθήκες πολέμου και ερωτήματα, όπως το παρακάτω ενέχουν ίσως μία ανηθικότητα. Όχι πως και τώρα νοιώθω καλύτερα, αλλά εντελώς ως μία άσκηση επενδυτικής σκέψης σκεφτείτε το παρακάτω ερώτημα:

Θα αγοράζατε επενδυτικό ακίνητο στο Κίεβο ΣΗΜΕΡΑ; Τονίζω σήμερα και όχι αύριο και με ποιά προοπτική;

Σκεφτείτε απρόσωπα, χωρίς άλλες σκέψεις. Και για να γίνω περισσότερο ρεαλιστής ας θέσουμε και ένα όριο στο ποσόν: 160,000 ευρώ.  Γιατί 160; Διότι ούτε διαμέρισμα δεν αγοράζεις στην Αθήνα σήμερα (εννοώ σύγχρονο και ποιοτικό και σε αρκετά καλή περιοχή) με αυτό το νούμερο. Θα υπολογίσετε και 5-10,000 ευρώ για διερεύνηση-προσέγγιση στην τοπική αγορά, χρήματα, τα οποία δεν θα επιστραφούν, εάν ΔΕΝ προβείτε στην κίνηση αυτή.

Ως εκ τούτου το εμπλουτισμένο ερώτημα τίθεται ως ακολούθως:

Θα διακινδυνεύατε 2,5 έως 5,000 ευρώ να διερευνήσετε μία πιθανή επένδυση 160,000 ευρώ με προοπτική πολύ υψηλής απόδοσης; Και εάν ναι θα προβαίνατε στην υλοποίησή της;

Σημ.: Το σημερινό κουίζ θα είναι το πρώτο μίας σειράς ενδιαφερόντων-κατά την άποψή μου- ερωτημάτων επενδυτικής θεματολογίας. Πρόκειται για ερεθίσματα σκέψης και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Σχόλια με απρεπείς χαρακτηρισμούς, πέραν του πνεύματος του κουίζ θα αποκρύπτονται. Εάν σχολιάσετε τεκμηριώστε.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)