Τις απόψεις μου τις γνωρίζετε. Δεν αλλάζεις κουφώματα όταν βυθίζεσαι. Δεν είναι αυτή η προτεραιότητά σου.
Όλα αυτά τα προγράμματα είναι κατά τη γνώμη μου, άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Δεν διαφωνώ, αλλά η Ελλάδα έχει έναν καλό καιρό, δεν είναι Σουηδία και εν τέλει τονίζω, το πρόβλημα δεν είναι τα κουφώματα.
Αυτά τα 150 εκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν με υπερτιμολογήσεις, σε έναν βαθμό να πληρωθούν άλλες υποχρεώσεις, θα κινηθεί βέβαια η αγορά με έναν τρόπο, αλλά επί της ουσίας μηδέν.
Καμία αλλαγή. Αυτή ΔΕΝ είναι παραγωγική επένδυση.
Το άλλο είναι με τα ΕΣΠΑ, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στον τουρισμό. Αλλά και ο τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος. Δεν παράγεις. Παρέχεις υπηρεσίες πουλώντας ήλιο, φως και θάλασσα μαζί με ιστορία και ομορφιά, αλλά τονίζω ΔΕΝ παράγεις.
Αυτή τη στιγμή δύο είναι τα τεράστια ζητήματα και με 150 εκ. ευρώ η Ελληνική Πολιτεία πολλά θα έλυνε:
1. Οι μη ευφυείς δραστηριότητες
και
2. Η φυγή των παιδιών στο εξωτερικό.
Σήμερα το Ίδρυμα Tony Elumelu με έδρα την Νιγηρία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του προγράμματος ενίσχυσης Αφρικανών (μόνο) πολιτών με 100 εκ. Δολάρια. Επελέγησαν οι πιο πρωτοποριακές, εφευρετικές και πολλά υποσχόμενες.
1250 επιχειρηματίες και επιστήμονες θα ενισχυθούν. Υπεβλήθησαν 115.000 αιτήσεις Αφρικανών από 114 χώρες! Αλλά βλέπετε αυτοί είναι “μαύροι” και μόνο κασέτες στους δρόμους μπορούν να πωλήσουν. Όταν έλθει η ώρα να αγοράζετε αεροπλάνα από την Νιγηρία ή να σας πωλούν χρυσά από το Σουδάν συστήματα αντιμετώπισης προβλημάτων αποβλήτων ελαιοτριβείων τότε θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα.
Και αυτή είναι μόνο μία δράση ενός ιδιωτικού ιδρύματος.
100 εκ. Δολάρια είναι 80 εκ. Ευρώ. Αρα έχουμε και άλλα 70 εκ. διαθέσιμα (απ τις επενδύσεις υψηλής… τεχνολογίας κουφωμάτων). Τι τα κάνουμε;
Εμένα σπάει η καρδιά μου όταν ακούω νέα παιδιά να πηγαίνουν να εργασθούν στο εξωτερικό. ΓΝΩΡΙΖΩ τι σημαίνει εξωτερικό. Και είναι μία μορφή εξαναγκαστικής δουλείας αυτό το οποίο συμβαίνει λόγω οικονομικής ανάγκης, ανεργίας και ανέχειας στην χώρα μας.
Δεν θα με πείραζε όμως εάν τα ίδια παιδιά με ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ έξοδα από την Ελλάδα πήγαιναν σε όλα τα Πανεπιστήμια του Κόσμου:
Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, όπου θέλετε… Να μάθαιναν και άλλες λιγότερο κοινές γλώσσες και να γίνονταν οι φορείς της προόδου στην χώρα μας.
Σας φαίνεται περίεργο ή απίθανο; Μη σας φαίνεται…
Ο Μέγας Πέτρος, το έκανε ο ΙΔΙΟΣ για τον εαυτό του πηγαίνοντας να εργασθεί ως απλός ξυλουργός με το όνομα Πέτρος Μιχαήλωφ στα καλύτερα ναυπηγεία του κόσμου τότε, στο Σάαρνταμ. Έμενε μάλιστα (ποιος, ο Αυτοκράτωρ της Ρωσίας, σε μία καλύβη). Και πήγε και στην Αγγλία και έγινε απλός ναύτης σε Ολλανδικά πλοία και κατόπιν έστειλε στρατιές νέους Ρώσους να μάθουν και να επιστρέψουν στην χώρα τους.
Γι’ αυτό βέβαια έγινε και Μέγας, το ίδιο και η χώρα του η Ρωσία και σας ανέφερα ελάχιστα τώρα.
Ο Μέγας Πέτρος είναι ο αγαπημένος μου και ο πατέρας μου, μου τον ανέφερε πάντοτε και θα γράψω εκτενέστατα.
Με 100.000 λοιπόν ευρώ έχεις 4 σπίτια με νέα κουφώματα ή 4 πανίσχυρες δυνάμεις διανόησης σε 4 από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου με 25.000 ευρώ ετησίως για κάθε έναν φοιτητή ή απεσταλμένο ερευνητή.
Η Ελλάς το 2018 καταχρεωμένη επιλέγει… κουφώματα. Ο Μέγας Πέτρος το 1697 επέλεγε… ναυπηγεία.
Τελικά άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.
Ζήτω τα… κουφώματα!