Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Δ και Προφητεία

Το ζήτημα στις καταστάσεις είναι σχεδόν πάντα ένα: η ΜΗ αποδοχή της πραγματικότητας. Αλλιώς διατυπωμένο: η ΑΡΝΗΣΗ της πραγματικότητας. Αυτό προκαλείται από φόβο. Φόβο αλλαγής, φόβο απώλειας και ΚΥΡΙΩΣ φόβο αποδοχής ενός μη αποδεκτού εαυτού και γενικώς κάθε είδους φόβου και φοβίας.

Όσο αυτή η πραγματικότητα είναι… “αόρατη” ή φαίνεται πως δεν σε αγγίζει μπορεί να αγνοείται. Και μπορείς και να την αρνείσαι. Αρνητές… βομβών στο Λονδίνο ή το Βερολίνο ή τη Δρέσδη κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ μάλλον δεν θα πρέπει να υπήρχαν. Θυμόσαστε στις αρχές του 2020 ωστόσο τα περί “απλής γριπούλας” και το “μας κλείνουν μέσα”.  Από την άλλη πλευρά το ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις προς όφελός τους δε σημαίνει και πως την προκάλεσαν. Οι μαυραγορίτες εμφανίστηκαν στην Κατοχή αλλά δεν προκάλεσαν αυτοί τον πόλεμο. Το ίδιο ισχύει τώρα, όπως ίσχυε και πάντα.

Γιατί τα γράφω αυτά…

Από τις αρχές του 2020 είχα γράψει πως η πανδημία σε αυτή τη μορφή εξέλιξης θα διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 και δεν χρειαζόταν… προφητική ικανότητα για αυτό. Δεν φαίνεται επίσης να έρχεται και το τέλος του κόσμου. Αλλά ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος, όπως δεν ήταν μεταξύ 1970 και 1980 και χωρίς πανδημία. Σκεφτείτε αναλογικά τους υπολογιστές και κατόπιν τα κινητά τηλέφωνα. Και αυτά προκάλεσαν τεράστιες αλλαγές στις συνήθειές μας και δεν ήταν κορωνο-ιοί.

Η φύση λοιπόν στην περίπτωση του COVID-19 φαίνεται να είναι αρκετά επιεικής με την θλιβερή εξαίρεση όσων έχασαν τη ζωή τους και των εναπομεινάντων δικών τους ανθρώπων. Το γιατί επελέγησαν αυτοί είναι ένα θέμα πέραν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων προς εξήγηση.

Το ερώτημα είναι μήπως πάψει να είναι. Και εάν η Δ όπως μας πληροφορούν οι επιστήμονες είναι τόσο μεταδοτική, αλλά ίσως όχι τόσο θανατηφόρα σκεφτείτε (και Προφήτη φάε τη γλώσσα σου) εάν αποκτήσει και το δεύτερο χαρακτηριστικό.

Κανένας δεν μπορεί να κατηγορήσει ένα ηφαίστειο εάν εκραγεί ούτε έναν σεισμό εάν συμβεί. Το πώς θα αντιδράσει όμως ο άνθρωπος είναι άλλο θέμα. Κρατείστε ό,τι καλύτερο μπορείτε από την πανδημία και αναπτύξτε όσο το δυνατόν τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά όσο υπάρχει ακόμα μία δυνατότητα φυσιολογικής αντίδρασης. Διότι, εάν…

Και κάτι ακόμα.

Όσο η ανθρωπότητα αγνοεί ένα πολύ μεγάλο τμήμα της διαπράττει άλλο ένα έγκλημα κατά του εαυτού της. Διότι επόμενες μεταλλάξεις είναι πιθανότερο να εξελιχθούν σε περιοχές με μηδενική υγειονομική κάλυψη. Και ο λεγόμενος πολιτισμένος κόσμος δεν φαίνεται να είναι άτρωτος.

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Εν δυνάμει Προφητεία #77 της 15-07-2021)

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)