Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Γιατί ο Πρωθυπουργός Επιδιώκει Αυτοδυναμία της νυν Αντιπολίτευσης;

Υπάρχει ένα ερώτημα, το οποίο μεταφράζεται από πολλούς ως… σύγχυση ή πανικό του Πρωθυπουργού. Όχι! Μου έχει κάνει εντύπωση τα τελευταία χρόνια η σχεδόν πλήρης αδυναμία αντίληψης από τη συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών του σκεπτικού του.

Αρχικά (πολύ αρχικά) είχε στο μυαλό του τη συνεργασία με τους ναζί (και ίσως μας το αποκαλύψει ο αρχηγός τους). Επειδή όμως στις ευρωεκλογές τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, μετά την αρχική έκπληξη –απογοήτευση η επόμενη κίνηση ήταν η συνεργασία με το πρώην ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μάλλον αυτή η συνδιαλλαγή έγινε και κάποιος την πλήρωσε ακριβά. Κατανοείτε φυσικά πως αναφέρομαι στον πρώην αντιπρόεδρο εκ Θεσσαλονίκης.

Αλλά μετά η ρητορική άλλαξε. Ξαφνικά επετέθη εναντίον και του πιθανού μελλοντικού εταίρου του κόβοντας γέφυρες. Γιατί;
Διότι άρχισε να διαφαίνεται μία πιθανή αυτοδυναμία της νυν αντιπολίτευσης. Και τότε τα δεδομένα θα άλλαζαν πλήρως. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ενδεχομένως ένα ειδικό δικαστήριο να τον περιμένει στη γωνία για τις πράξεις του.

Ο Πρωθυπουργός είναι απίστευτα δειλός. Επειδή είναι αβέβαιο το αποτέλεσμα της Κυριακής 7ης Ιουλίου 2019 έπραξε με το γνωστό του τρόπο: επώλησε το κόμμα του, τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του, προκειμένου να κερδίσει την επιβίωση του. Και μεταξύ ακόμα μίας εξαιρετικά ασταθούς και ρευστής συνεργασίας με το τρίτο κόμμα, η οποία θα μπορούσε κάποια στιγμή να τον επιβάρυνε σε άκρως επικίνδυνο βαθμό (δεν είναι… άγγελοι οι αντίπαλοί του), προτιμά μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της νυν αντιπολίτευσης, με την προϋπόθεση-ανταλλαγή όμως, πως δεν θα πειράξει τον ίδιο (δεν τον νοιάζει για τους συνεργάτες του).

Σήμερα η τόσο απρόβλεπτη συνέντευξη σε ένα κανάλι, απ’ όπου ούτε έξω δεν θα περνούσα εγώ έχει αυτό το νόημα. Μία σκοπίμως καταστροφική (για τον ίδιο, όπως θα δείτε) και στημένη συνέντευξη (διατεταγμένη ενδεχομένως υπηρεσία) προκειμένου να προσθέσει ένα 2% στο ποσοστό της αντιπολίτευσης, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της και να σώσει αυτό, το οποίο τον ενδιαφέρει μόνο: τον εαυτό του.

Κάποτε η κατάπτυστη φυλλάδα “ΑΥΡΙΑΝΗ” διαφήμιζε πως ήταν η εφημερίδα, η οποία γκρέμισε τον Καραμανλισμό. Αύριο θα λέμε για τον συγκεκριμένο: Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αποκατέστησε τον… (να μην το γράψω καλύτερα και μου καεί η οθόνη).

Σημ. Απόψε πάντως δεν πρόκειται να παρακολουθήσω καμία συνέντευξη παρωδία. Τούτο, διότι στις 8 Ιουλίου 2019, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος θα πρέπει να εργαστώ εξ΄ ίσου σκληρά όπως και στις 6 Ιουλίου.