Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Γιατί η Γερμανία Αρνείται το (Ευρω ή Κορωνοϊο—Ομόλογο)

Αναρωτιέται κάποιος. Γιατί άραγε η Γερμανία αντιδρά στην έκδοση του ομολόγου; Να το δούμε. Τι είναι κατ΄ αρχήν ένα ομόλογο; Είναι μία ευφυέστατη εφεύρεση υποσχετικής δημιουργίας πλούτου για το μέλλον. Επειδή όμως δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι τη δεδομένη στιγμή ζητείται από τους πολίτες να συνεισφέρουν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να εισπραχθούν πολλαπλάσια.

Πολλοί πόλεμοι και κατακτήσεις χρηματοδοτήθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Η προσδοκία μίας πλούσιας ανακάλυψης,  η εκμετάλλευση ενός φυσικού κοιτάσματος ήταν ελκυστικές υποσχέσεις, ώστε άξιζε κάποιος να επενδύσει. Ομόλογα ήταν και οι υποσχέσεις του Μωάμεθ στους στρατιώτες του προκειμένου να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη. Θα πολεμούσαν και κατόπιν για τρεις ημέρες θα πλιατσικολογούσαν ασυστόλως χωρίς κανέναν περιορισμό. Παρεμπιπτόντως η Οθωμανική Αυτοκρατορία επεκτάθηκε με αυτό το είδος του “ομολόγου”, των κατακτήσεων νέων εδαφών δηλαδή· αντί για ένα κομμάτι χαρτί αρκούσε μια καλοακονισμένη χαντζάρα.

Τώρα εν όψει της νέας πραγματικότητας του κορωνοϊού η υπόσχεση του ζητούμενου ομολόγου είναι να τυπωθεί περισσότερο χρήμα ώστε να αντιμετωπισθεί η πολύ μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία θα ενσκήψει  μετά το πάγωμα της φυσικής κοινωνικής δραστηριότητας, ειδικά στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας. Το επιχείρημα των εννέα κρατών (μεταξύ αυτών και της Ελλάδος και είναι ενδιαφέρον να προσέξετε ποιες είναι ποιες) είναι:

“Αφού εμείς πληττόμεθα από έναν εντελώς απρόβλεπτο και αστάθμητο παράγοντα, να μας ενισχύσετε προκειμένου να ΜΗΝ καταστραφούμε έως ότου επιβληθούμε του κορωνοϊού, πράγμα, το οποίο αργά ή γρήγορα θα συμβεί και να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.” Απλή εκδήλωση αλληλεγγύης σε εταίρο τη δύσκολη στιγμή.

Και ποιος διατείνεται πως η Γερμανία ΔΕΝ επιθυμεί την καταστροφή των άλλων κρατών; Αντιθέτως την επιδιώκει και με μεγάλη της χαρά περιμένει να κατασκυλεύσει για άλλη μία φορά στη λεία της. Διότι πάγια αρχή της είναι ΚΑΙ εδώ “δάνειο” με όρους. Σκέφτεστε μήπως τους… όρους;

Το ομόλογο ΔΕΝ πρόκειται να εκδοθεί και το καλύτερο, το οποίο έχουν να πράξουν οι χώρες του Νότου (σχεδόν, διότι δεν είναι μόνον αυτές) είναι να αποχωρήσουν άμεσα από αυτό το λείψανο της Ευρωπαϊκής (υποτίθεται) Ένωσης και να αφήσουν την Γερμανία να ονειρεύεται νέες κατακτήσεις. Από έναν εγγενώς loser (χρειάζεται μεγάλη ικανότητα να συντριβείς σε δύο παγκοσμίους πολέμους) δεν έχετε να περιμένετε τίποτα πέραν του γνωστού αποτελέσματος. Μόνο πως και τώρα θα πάρει στο λαιμό της όλους τους υπόλοιπους.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)