Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Αρχίζει η Νύχτα με Μελωδία και με Μία Επενδυτική Συμβουλή και 2 Παροιμίες

Λοιπόν!
Κατ΄αρχήν να έχετε μία θαυμάσια νύχτα. Και για να χρωματίσω τις ευχές μου ακούστε μία ονειρεμένη μελωδία του Αργεντινο- Μεξικάνου Bebu Silvetti. Μου αρέσει πάρα πολύ, όπως μου αρέσει αυτό το διπλό Αργεντινο-Μεξικο, διότι διπλές, τριπλές και γενικώς πολλαπλές “καταγωγές” σε εφοδιάζουν εγγενώς με το πλεονέκτημα της πολυ-πολιτισμικής σκέψης και παιδείας ή σε… καταστρέφουν εντελώς, διότι είσαι παντού “ξένος” και τελικά δεν ανήκεις πουθενά. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία! Η μελωδία του Silvetti είναι πανανθρώπινη και ανήκει σε όλους μας αλλά κυρίως στη… νύχτα!

Πάμε τώρα στην επενδυτική συμβουλή. Η αξία της βέβαια τώρα είναι κάπως περιορισμένη, διότι θα έπρεπε να είχε ακολουθηθεί πριν την κρίση. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά και προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση. Όταν έχεις κάποιο ποσό και θέλεις να κάνεις μία αγορά, ας υποθέσουμε στα ακίνητα έχεις να επιλέξεις μεταξύ δύο επιλογών. Ή αγοράζεις ό,τι καλύτερο, άρα πολύ ακριβό ή πολλά… σκουπίδια. Πολλά όμως!

Εξηγούμαι. Ή αγοράζεις ένα ακίνητο στο Σύνταγμα ή 50 διαμερίσματα της κακής ώρας στις χειρότερες περιοχές. Αποκλείεται να χάσεις. Εάν αγοράσεις ένα μόνο από τα δεύτερα έχασες. Εάν αγοράσεις δύο μεσαία το ίδιο. Ή ένα αλλά το καλύτερο ή πολλά σκουπίδια μαζί. Σκεφτείτε το, ισχύει και για πολλά ακόμα αυτή η συμβουλή και δεν αποτελεί μόνο επενδυτική τακτική. Χαριτολογώντας θα μπορούσα να το επεκτείνω και σε άλλους κοινωνικούς τομείς. Ή έναν απόλυτα καλό φίλο ή πολλούς μόνο για παρέα. Χα!

Τώρα όσον αφορά τις παροιμίες, οι οποίες σχετίζονται με την επενδυτική συμβουλή σημειώστε:

“Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα” και “Αλλού το όνειρο και αλλού το θαύμα”.

Διότι στην πρώτη περίπτωση μην ακούς κανέναν και κάνε αυτό, το οποίο μόνο εσύ πιστεύεις και θα δεις πως ΚΑΝΟΝΤΑΣ εκεί που νομίζεις πως θα λειτουργήσει το σενάριο του μυαλού σου θα σου προκύψει ένα άλλο πολύ καλύτερο.

Το κλειδί σε κάθε περίπτωση όμως είναι να… κάνεις!

Απολαύστε τώρα το “Θέμα για τη Νύχτα” του Silvetti για να μην είστε μακριά… νυχτωμένοι!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)