Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Αξιολόγηση και Μουλάδες = Τι Αγχώνεστε;

Ο Μουλάς ή ορθότερα Μολλάς είναι θρησκευτικός (μουσουλμανικός) τίτλος. Απονέμεται από τους Άραβες και Τούρκους στους σεΐχηδες, νομοδιδασκάλους και γενικότερα σε κάθε “πεπαιδευμένο” ασχολούμενο με τη μελέτη των ιερών βιβλίων και ο οποίος εντρυφεί σε έργα της μουσουλμανικής πίστεως.

Το Ιράν (πολύ ορθότερον Περσία) κυβερνάται (μετά την… πεφωτισμένη επανάσταση του Αγιατολαχ Χομεϊνί, η οποία επανέφερε τη χώρα στο 600) από Μουλάδες.

Το θέμα φαίνεται ότι ίσως είναι ειδικευμένο ή πως μάλλον δεν παρουσιάζει Ελληνικό ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν αληθεύει. Θα έπρεπε να παρατηρήσετε την “διαπραγματευτική” τακτική της Τεχεράνης στο θέμα των πυρηνικών• η οποία προφανώς ΔΕΝ ήταν διαπραγματευτική τακτική. Ήταν ένα ΠΑΙΓΝΙΔΙ τακτικής, το οποίο έπαυσε χιλιοστά μόλις επρόκειτο να σπάσει το σχοινί της διελκυστίνδας.

Το επόμενο θέμα τώρα, με το οποίο θα απασχολήσει το Ιράν τη Δύση αποτελούν οι νεοφερμένοι Ρωσικοί S-300.

Πάρα πολλοί (εντελώς εσφαλμένα) πίστευαν πως οι Μουλάδες του Ιράν ήταν διατεθειμένοι να φθάσουν στα άκρα και να τα τινάξουν όλα εις τον αέρα, όπως κάποιοι άλλοι κάπου αλλού διατείνονταν αναλόγως (βλέπε Κούγκι)!

Τίποτα δεν έγινε από όλα αυτά, τίποτα δεν πρόκειται να γίνει με τους S-300, οι οποίοι αμφιβάλλω βάσιμα εάν ποτέ καταστούν και επιχειρησιακοί.

Αυτά είναι ωραίες ultra-ανοησίες!

Το μόνο, το οποίο ενδιαφέρει τους μουλάδες του Ιράν (Περσίας) είναι να παραμείνουν, ως οκτάποδες αγκιστρωμένοι στην εξουσία προς δικό τους (και μόνον δικό τους) όφελος. Όλα τα άλλα είναι χωρίς νόημα.

Όποιος λοιπόν ψυχολογήσει σωστά και αντιληφθεί αυτό το ωραίο παιγνίδι γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια την εξέλιξη των πραγμάτων. Φυσικά αυτό εξυπηρετεί και την “άλλη” πλευρά, η οποία αναλόγως εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος την κατάσταση.

Όλοι είναι ευχαριστημένοι και χαρούμενοι (εκτός βεβαίως από τα εκατομμύρια των απλών πολιτών), οι οποίοι ανησυχούν και αγχώνονται για τις… εξελίξεις.

Τώρα εάν μετά τα προηγούμενα δεν έχετε αντιληφθεί σε τι αναφέρομαι, κακό του κεφαλιού σας!

Τι αγχώνεστε λοιπόν;