Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ανώριμοι στις Καλύβες

Μαραθώνας Αττικής (490 σήμερα), του ανταποκριτή μας Τεύκρξη, αποκλειστικά για τους “The Persian Times”

Συντριπτική νίκη κατά των Ελλήνων επέτυχε ο Περσικός στρατός υπό την ηγεσία του Αυτοκράτορος μας Δαρείου κατά των πάνοπλων και αποφασισμένων για τη νίκη Αθηναίων στην τοποθεσία του Μαραθώνα Αττικής. Παρά τη συντριπτική αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων υπό την ηγεσία του πονηρού στρατηγού Μιλτιάδη, καθώς και την υπεροπλία τους σε όπλα και μέσα, ο στρατός μας κατάφερε να εξοντώσει πλήρως τους πανίσχυρους Έλληνες και να δημιουργήσει ένα ακόμα ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις τους.

Ο μεγαλόψυχος Δαρείος μετά την νίκη, όπου 5,967 Αθηναίοι έπεσαν στο πεδίο της μάχης αιχμαλωτίζοντας μεγάλο μέρος του στρατού τους (συνολικά 37,865 αξιωματικούς και οπλίτες), κήδευσε με μεγάλες τιμές σε έναν επί τούτου δημιουργηθέντος τύμβο τους νεκρούς των Ελλήνων, ενώ ο Μιλτιάδης μόλις διέφυγε ικέτης και καταντροπιασμένος στην εχθρική του Σπάρτη, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Οι Περσικές απώλειες ανέρχονται σε 196 νεκρούς και 2 ελέφαντες. Μερικά πλοία μας υπέστησαν ασήμαντες ζημιές.

Κατόπιν ο Περσικός στόλος προσέγγισε τα Αττικά παράλια και άφησε τρόφιμα και προμήθειες στον χειμαζόμενο Αθηναϊκό λαό προκειμένου να μην υποφέρει από την απρονοησία των ηγετών του.

Ο στόλος μας με τον ηρωικό μας στρατό επιστρέφει στα Σούσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουμε πετρο-γραφημένες τις μυστικές συνομιλίες του Μιλτιάδη με τους Σπαρτιάτες.

Όλα τα προηγούμενα ο Δαρείος με ειδική χορηγία 21,6 ταλάντων ανέθεσε στον διάσημο ξυλοθέτη Ξαβρά να τα αναπαραστήσει σε ένα μεγαλειώδες έπος με τίτλο: “Ανώριμοι στις Καλύβες”. Η ξυλοταινία θα προβληθεί στο Ξυλοφεστιβάλ των Σουσών και αναμένεται να αποτελέσει ένα αδιαμφισβήτητο ντοκουμέντο για τις επερχόμενες γενιές των Περσών.

Σχετικό:
Το θέμα: Με αφορμή την ταινία του Κώστα Γαβρά “Adults in the Room”

http://www.pelop.gr/?page=article&docid=543176&srv=117

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)