Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ένας Κήπος Πολλές Αξίες – One Garden Multiple Values

Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε με ό,τι υλικό υπήρχε διαθέσιμο στον κήπο. Διότι ο περιορισμός δεν υφίσταται στη δημιουργικότητα και το μυαλό. Μόνο στο σώμα.

Παρακάτω το κείμενο:

Ο Κόσμος δημιουργήθηκε για όλους και είναι στρογγυλός. Σήμερα όμως είναι εγκλωβισμένος στα σύρματα όπως ένα σάπιο μαραμένο πορτοκάλι. Οι άνθρωποι μυρμήγκια προσπαθούν να του στερήσουν και τον τελευταίο του χυμό.

Κάθε ένας άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά της ύπαρξης. Η ανθρωπότητα από την πρώτη στιγμή αγωνίστηκε για αυτό, όταν ακόμα δεν είχες ούτε τον έλεγχο της ύπαρξής σου.

Στέγη – Τροφή – Ενέργεια

Η φύση τα δημιούργησε για όλους και εσύ με τον κόπο σου τα αξιοποιείς.

Όλα γίνονται με κόπο. Άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο. Δεν υπάρχει κανόνας. Δεν χρειάζεται να υπάρχει ισότητα στο αποτέλεσμα. Να υπάρχει όμως ισοδυναμία στις αξίες. Δεν υπάρχει όριο στο που μπορείς να ανέβεις. Αλλά υπάρχει όριο στο που ΔΕΝ επιτρέπεται να κατέβεις.

Ένα πλέγμα κατάρρευσης αξιών, προκαταλήψεων, λάθος θέσεων, όσον αφορά την ύπαρξή σου σε καθιστούν υποχείριο δολίων. Και πιστεύεις και υποστηρίζεις ακριβώς εκείνο, το οποίο είναι εναντίον της ύπαρξής σου και των ανθρωπίνων ιδανικών.

Οι συκοφάντες όμως σε έχουν πείσει πως ο πλούτος είναι περιορισμένος. Και πως ο τρόπος με τον οποίον θα μοιράζεται πρέπει να καθορίζεται από τους ίδιους. Το ίδιο και η ελευθερία σου. Και πως είναι φυσιολογικά όλα αυτά. Και το χειρότερο πως ο εχθρός σου είναι ο άλλος άνθρωπος. Βλέπεις τα σύκα όμως; Είναι στο ίδιο κλαρί μαζί. Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι σου ζητούν να είσαι μόνος.

Έχεις φτερά και δεν το γνωρίζεις. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις. Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει την ελεύθερη σου βούληση. Όταν το καταλάβεις αυτό, θα αποβάλεις και το φόβο σου, αφού μπορείς να πετάξεις.

Για να ανθίσεις όμως θα πρέπει να απελευθερωθείς από τα δεσμά του μικροκόσμου σου, από τη φυλακή του εγώ σου και να θυμηθείς πάλι, πως ανήκεις στη φυλή των ανθρώπων.

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ήλθε να σου θυμίσει ο κορωνοϊός.
——————————————————————-
Και μην ξεχνάς: Ανήκεις στη φυλή των ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)