Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

The Google States of America (G.S.A.)

Ίσως διαβάσατε για το νέον υπερ-υπολογιστή, ο οποίος ακούει στο όνομα…  Jiuzhang, Κινέζικα μας φαίνονται και είναι, διότι κατασκευάστηκε στην Κίνα. Είναι μακράν ο ταχύτερος στον κόσμο (και δεν επιθυμώ να επεκταθώ σε άλλες λεπτομέρειες, τις οποίες διαβάζω να έχουν μεταφερθεί… λανθασμένα στις Ελληνικές ιστοσελίδες). Καλό το… copy-paste αλλά να τροποποιηθείς τους αριθμούς στην πρόχειρη μετάφραση για να θολώσεις τα νερά της λογοκλοπής είναι ακόμα ανώτερο και από τον… Jiuzhang!

Αλλά αυτό ΔΕΝ είναι το ενδιαφέρον της υπόθεσης. Είναι θέμα χρόνου η δημιουργία συστημάτων, τα οποία θα κάνουν σκόνη τα σημερινά (και μαζί όλα τα συστήματα ασφαλείας τραπεζών, κρατών και λοιπών τοξικών οργανισμών)!

Η πραγματική “είδηση” είναι η δήλωση του επικεφαλής του προγράμματος πως πλέον ο ανταγωνισμός (διότι αντίστοιχα, αλλά διαφορετικής για την ώρα προσέγγισης συστήματα κατασκευάζει και η Google) δεν είναι μεταξύ κρατών αλλά μεταξύ ανθρώπων και της φύσης. Με τη δεδομένη αποτυχία των κυβερνήσεων και των κρατών να επιλύσουν τα κοινωνικά ζητήματα, ίσως τα επόμενα μετα-κράτη να είναι ομάδες ανθρώπων με κοινούς σκοπούς και επιτεύγματα. Προσέξτε! Όχι εταιρείες, αλλά ομάδες ανθρώπων. Και μην προτρέξετε να εκτιμήσετε πως δεν θα έχουν και την απαιτούμενη ισχύ…

Η ώρα των κακών των ταινιών του James Bond ή της The Google States of America (G.S.A.);

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)