Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Open Skies – Closed Minds

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν πως προτίθενται να εγκαταλείψουν τη συνθήκη “Open Skies” και θορυβήθηκαν οι Ευρωπαίοι. Γιατί; Ακόμα δεν έχουν κατανοήσει πως έχουν καταντήσει την Ευρώπη… τσίρκο; Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτό, το οποίο είναι, δεν θα αναλύσω το γιατί. Αλλά δημιουργήθηκαν από την απληστία των Άγγλων (να μην το ξεχνάμε αυτό). Οι φόροι δημιούργησαν την υπερδύναμη!

Όταν πάλι στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο αλληλο-σφάζονταν οι Ευρωπαίοι μεταξύ τους, ήταν η Γερμανία με τις απίστευτες ανοησίες της (διαβάστε την ιστορία και θα εκπλαγείτε), η οποία οδήγησε τις Η.Π.Α. να αποφασίσουν να πολεμήσουν εναντίον της και φυσικά τότε η Αμερική ήταν καλή.

Όταν επίσης στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία εξόντωσε ή εξεδίωξε έναν πληθυσμό αιώνων με τεράστιο δυναμικό και επιχείρησε να καταστήσει την Ευρώπη μία δικτατορία Ούννων πάλι οι Ηνωμένες Πολιτείες κλήθηκαν να επέμβουν για να σώσουν την κατάσταση. Και εξ΄αιτίας αυτού του πολέμου και της μετανάστευσης των καλύτερων εγκεφάλων στην Αμερική την κατέστησαν υπερδύναμη. Λογικό νομίζω να έχουν κατόπιν απαιτήσεις… Και πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Εάν θυμόσαστε πριν από κάποιο διάστημα οι Ευρωπαίοι σκέφτονταν πως θα φορολογήσουν και θα περιορίσουν τις μεγάλες Αμερικανικές εταιρίες, όπως τη Microsoft, Google, Facebook, Amazon, Apple και ούτε σκέψη να δημιουργήσουν αντίστοιχες ανταγωνιστικές εδώ. Φόροι και πάλι φόροι… (η ιστορία επαναλαμβάνεται ενισχυμένη και έχω γράψει και σχετικό άρθρο και οι φόροι είναι το όπλο των άχρηστων κρατών και κυβερνήσεων).

Τώρα όμως, όπου αποφασίζουν οι Η.Π.Α. να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη συνθήκη… ανησύχησαν. Επιπλέον σε μία Ευρώπη, όπου ναζιστικά κόμματα επανέρχονται στο προσκήνιο και πιθανότατα θα έχουμε συνεπακόλουθα κάθε τύπου νομίζετε πως θα τελειώσει όμορφα το παιγνίδι;

Όχι! Και την επόμενη φορά, όπου θα συμβεί αυτό δεν θα υπάρξει κάποια νέα Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ένα υπο-κατάστημα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι “Ανοιχτοί Ουρανοί” (Open Skies), ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες για το τι θα πράξουν. Το πρόβλημα είναι τα closed minds των Ευρωπαίων.