Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Lamborghini Miura

Κάπως διαφορετικό απόψε το μήνυμά μου.

Η Lamborghini Miura σχεδιάστηκε από μία ομάδα 7 ταλαντούχων μηχανικών της Lamborghini και μόνον τη νύχτα (και σε ελάχιστο χρόνο), διότι ο ίδιος ο ιδρυτής της φίρμας Ferruccio Lamborghini δεν την ενέκρινε. Προτιμούσε μεγάλα αυτοκίνητα και όχι ανταγωνιστικά της κορυφαίας αντιπάλου Ferrari. Ωστόσο τελικά το σχέδιο υλοποιήθηκε αφού έπεισαν την διοίκηση πως δεν επρόκειτο να αποτελέσει ένα ατυχές πλάνο και εν τέλει πως δεν είχαν να χάσουν τίποτα.

Η Miura είναι ένα αυτοκίνητο σταθμός στην ιστορία της αυτοκίνησης, διότι ενώ είχε αρκετά τεχνικά ελαττώματα έδειξε το δρόμο στη σχεδίαση των μελλοντικών super sport αυτοκινήτων και καθιέρωσε και την φίρμα ως μία εκ των κορυφαίων παγκοσμίως.

Με τον κινητήρα της (V12) εγκάρσια και τοποθετημένο στο κέντρο καθώς και με μία σειρά τολμηρών καινοτομιών και με απαράμιλλη αισθητική αποτελεί ένα διαμάντι. Μετά από την Miura η Lamborghini απογειώθηκε.

Παρεμπιπτόντως και η Miura λόγω της σχεδίασης της, (παρόμοια με πτέρυγα αεροπλάνου) έχει μία τάση επίσης… απογείωσης!

Σήμερα λόγω του ότι κατασκευάστηκαν μόλις 764 αυτοκίνητα αποτελεί το πανάκριβο όνειρο κάθε συλλέκτη (και όχι μόνον) εραστή της αισθητικής και της τεχνολογίας.

Κι όμως!

Ούτε ο ίδιος ο Lamborghini δεν την ενέκρινε, δεν ακολούθησε καμία πεπατημένη στον σχεδιασμό της και επί πλέον είχε έναν αριθμό σοβαρών ελαττωμάτων και συμπεριφοράς.

Η τεχνική αρτιότητα δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας.

Το πάθος και η διαφορετική και τολμηρή προσέγγιση ανοίγει δρόμους σε κάθε τομέα της ζωής.

Viva Miura (ταύρε)!

Copyright φωτογραφίας Automobili Lamborghini S.p.A.

Lamborghini MiuraΚάπως διαφορετικό απόψε το μήνυμά μου. Η Lamborghini Miura σχεδιάστηκε από μία ομάδα 7 ταλαντούχων μ…

Δημοσιεύτηκε από Τεύκρος Σακελλαρόπουλος στις Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016