Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Katsaridus the Anthekticus

(Κατσαρίδα η Ανθεκτική)

Για τις κατσαρίδες ίσως να μην γνωρίζουμε και πολλά. Υποθέτω πως οι ειδικοί βιολόγοι θα έχουν καλύτερη αντίληψη της συμπεριφοράς τους και κυρίως καλύτερη αντίληψη των ουσιών, οι οποίες θα τις μετατρέψουν σε… Τερέζες (θυμόσαστε υποθέτω την διαφήμιση με την κατσαριδούλα, τη μικρή Τερέζα, η οποία πάτησε στο Tesa και… τέζα)!

Για τις κατσαρίδες όμως γνωρίζουμε σίγουρα δύο πράγματα:

  1. Είναι απίστευτα κακές στην επιλογή… ακινήτων! Τόσο όμορφη φύση και όμως χώνονται στα χειρότερα και πλέον ακάθαρτα μέρη. Μην επιλέξετε λοιπόν, ποτέ σύμβουλο ακινήτων μία κατσαρίδα!
  2. Είναι ακόμα χειρότερες στο… marketing! Ενώ ένα περιστέρι μπορεί με τις κουτσουλιές του να σας διαλύσει το χρώμα του αυτοκινήτου σας και να μετατρέψει την αυλή σας σε στάβλους του Αυγεία, το περιστέρι θεωρείται σύμβολο ειρήνης με το κλαδί ελιάς στο ράμφος του. Ενώ η δόλια η κατασριδούλα, η οποία δεν έχει ενοχλήσει ποτέ άνθρωπο εκδιώκεται αλύπητα. Ούτε διαφημιστικό γραφείο κατσαρίδων λοιπόν να επιλέξετε για το προϊόν σας!

Πρόκειται μάλλον για ένα από τα πλέον… χαζά είδη του ζωικού συστήματος.

Μόνο… μόνο πως οι κατσαρίδες έχουν μία άλλη πολύ σημαντική ιδιότητα: είναι απίστευτα ανθεκτικές. Και κάποιοι μάλλον διεστραμμένοι επιστήμονες εξέθεσαν τις κατσαρίδες σε πυρηνική ακτινοβολία και διαπίστωσαν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Για τους επιστήμονες δεν παίρνω όρκο.

Διότι οι κατσαρίδες επιβιώνουν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες!

Αυτήν την περίοδο, με τα όσα προκύπτουν και συμβαίνουν γύρω μας δεν έχει τόση σημασία η ευφυΐα ή οι ικανότητες ή ο χαρακτήρας. Σημασία έχει η ανθεκτικότητα. Εάν φυσικά συνοδεύεται και από τα παραπάνω ακόμα καλύτερα. Αλλά μόνο η τελευταία ιδιότητα (ανθεκτικότητα) είναι ικανή να σας διατηρήσει ζωντανό και πανίσχυρο (στο μυαλό και αλλού).

Το όραμά μας λοιπόν εμφορείται από την Katsaridus The Anthekticus! Δεν σου δείχνει το δρόμο προς το μέλλον, αλλά σου εξασφαλίζει πως όταν αυτό έλθει θα είσαι και εσύ εκεί!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)