Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Giallo Italian Films

Κάτι διαφορετικό αλλά και νοσταλγικό απόψε (και εντόνως καλοκαιρινό). Θα έχετε ίσως διαπιστώσει πως τα εξώφυλλα πολλών αστυνομικών βιβλίων είναι σε έντονο κίτρινο χρώμα. Αυτό έχει την προέλευσή του από τις εκδόσεις του Ιταλικού οίκου Mondadori από το 1929, όταν καθιέρωσε στο εξώφυλλο το κίτρινο φόντο σε ιστορίες τρόμου, εγκλήματος και φαντασίας, αλλά πάντα με έναν έντονο ερωτισμό.

Την δεκαετία του 1960 ο πάντα (κατά τη γνώμη μου) ιδιαίτερα επινοητικός και πρωτοπόρος Ιταλικός κινηματογράφος μετέφερε στην οθόνη πολλές από αυτές τις ιστορίες και κατ’ αντιστοιχία τους δόθηκε ο χαρακτηρισμός Giallo Italian Films (κίτρινες=giallo Ιταλικές ταινίες), προφέρεται τζάλο.

Η πρώτη του είδους ήταν η ταινία με τον ωραία τίτλο “La Ragazza che Sapeva Troppo” (“Το Κορίτσι που ήξερε πάρα πολλά”) του σκηνοθέτη Mario Bava.

Το στυλ αυτό, των ταινιών επηρέασε πολύ το Hollywood.

Η πρωταγωνίστρια Letícia Román πραγματική κούκλα από κάθε άποψη ενώ η μουσική ότι καλύτερο, αποδίδει υπέροχα το μυστήριο της ταινίας. Όσες, όσοι δεν έχετε απόψε κάτι άλλο καλύτερο να κάνετε μπορείτε να την δείτε στον σύνδεσμο των σχολίων παρακάτω…

 

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)