Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Facebook – Δάνεια – Κεφάλαια και E-mails

Ξαφνικά άρχισαν οι επιθέσεις εναντίον του Facebook με αφορμή την δήθεν κλοπή των προσωπικών δεδομένων (χα) αρχικά 50 εκατομμυρίων χρηστών, κατόπιν 87 και οσονούπω 887!

Προσέξτε τι συμβαίνει! Κάθε φορά, όπου ανακαλύπτεται ένας τρόπος, ο οποίος παρέχει σε μία εξαιρετικά διευρυμένη βάση μία δωρεάν ή πάρα πολύ φθηνή πρόσβαση είτε σε κάποιο αγαθό είτε στο δικαίωμα επικοινωνίας εμφανίζονται οι υπερασπιστές των προσωπικών δεδομένων και όχι μόνον.

Όταν στην Wall Street ράγισε το πανίσχυρο περίβλημά της, όσον αφορά την πρόσβαση κεφαλαίων από μικρούς, ο άνθρωπος, ο οποίος το κατόρθωσε βρέθηκε στην φυλακή. Φυσικά του απαγορεύτηκε ισοβίως να ασχοληθεί με το χρηματιστήριο. Κι εσείς ο ικανότατος επιχειρηματίας με την φοβερή υλοποιημένη ιδέα ΔΕΝ θα την πραγματοποιήσετε ποτέ, διότι δεν θα έχετε καμία πρόσβαση στα κεφάλαια.

Όταν η πρόσβαση στα δάνεια έγινε δυνατή για τους πολλούς ανθρώπους, ξέσπασε η χρηματοπιστωτική κρίση και τα δάνεια αποδείχθηκαν η υπέρτατη αφροσύνη των… φτωχών, οι οποίοι θα ήταν αδύνατον να φτιάξουν και καλύβι με άλλο τρόπο. Το σύνθημα “οι γονείς μας ζούσαν με τα λίγα” και ανάλογες ανοησίες και τώρα τραβάτε αγαπητές και αγαπητοί μου να πάρετε δάνειο από τράπεζα έστω και για το απλούστερο αγαθό. Εάν έχετε ικανότητα στην φωτογραφία ή είστε μουσικός ούτε μηχανή μπορείτε να αγοράσετε ούτε το μουσικό όργανο, το οποίο επιθυμείτε.

Όταν το e-mail αποδείχθηκε ένα σπουδαίο εργαλείο πληροφόρησης με ελάχιστο κόστος, το οποίο παρέκαμπτε το μονοπώλιο της αγοράς πάλι εμφανίστηκαν οι γνωστοί προστάτες σας να σας προστατεύσουν από τα προσωπικά δεδομένα σας και να σας υποχρεώσουν να δίνετε ΕΣΕΙΣ την έγκρισή σας για κάτι, το οποίο ΔΕΝ γνωρίζετε πως υπάρχει. Και τα e-mails και τα spam μειώθηκαν μεν και μαζί πέθαναν και οι τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες είχατε.

Το Facebook τώρα αποτελεί το εργαλείο μίας ελεύθερης διακίνησης γνώμης. Μίας δημοσιογραφίας ΚΑΙ έξω από την κατευθυνόμενη και άκρως ελεγχόμενη οδό (διαβάστε τις 100,000 χρυσές λίρες). Δεν πρόκειται ούτε περί προσωπικών δεδομένων ούτε για τίποτα από όλα αυτά. Ούτε ενοχλούν φυσικά τα ψητά αρνάκια στη σούβλα ή οι σέλφις σας στην παραλία.

Ενοχλεί το ό,τι έχετε τη δυνατότητα να εκφράσετε τη γνώμη σας χωρίς κόστος, χωρίς την άδεια της κυβέρνησης, χωρίς να μπορεί να εμπλακεί κανείς στο ενδιάμεσο. Μόλις το Facebook περιορισθεί ή το αναγκάσουν να επιβάλλει χρεώσεις ή να απαιτεί και πιστοποιητικό… φορολογικής ενημερότητας θα καταλάβετε τα κίνητρα των αυτόκλητων προστατών σας. Το Facebook αποτελεί ισχυρότατο εργαλείο και το άρθρο αυτό δεν θα το διαβάζατε εάν δεν υπήρχε.

Τίποτα από όλα τα προηγούμενα δεν στερείται και της αρνητικής πλευράς αλλά το να απεμπολήσεις αυτά τα εργαλεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Και φυσικά ΠΑΝΤΟΤΕ, όπως συμβαίνει και με τις εκλογές, οι ισχυρότεροι υποστηρικτές αυτών των “κινημάτων” είναι αυτοί, οι οποίοι ωφελούνται τα μέγιστα από αυτά, τα οποία θα πολεμήσουν να καταργήσουν.

Είναι γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδος.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)