Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

AstraZeneca Reloaded (in humor)

Όπως σας είχα ενημερώσει -με κάποια δόση χιούμορ- μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα μου (των… μωρών από 5 έως 5,5) δήλωσα αμέσως… συμμετοχή! Μας είχαν υποσχεθεί ένα σοκολατένιο κουνέλι και δεν άντεξα στον πειρασμό. Μου έτυχε δώρο μέσα στο κουνέλι το εμβόλιο της AstraZeneca. Μετά από σπουδές και μελέτες… δεκαετιών στην ιατρική, τη βιοτεχνολογία και τη λοιμωξιολογία μπορούσα αμέσως να αξιολογήσω τα εμβόλια και την τεχνολογία τους, όπως διαπρεπείς τραγουδιστές του χώρου και άλλα άτομα, τα οποία “γνωρίζουν” βρε παιδί μου την επιστήμη, όσο άλλοι τα σοκολατένια κουνέλια τους.

Εν τω μεταξύ οι επιπτώσεις του εμβολίου, όπως και τότε σας είχα ενημερώσει είναι εμφανείς! Η ουρά μου άρχισε να μεγαλώνει, όπως είχε επισημάνει τότε αγαπημένος φίλος και ήδη καταναλώνω 26 κιλά μπανάνες, ανανάδες και καρύδες ημερησίως. Κατάλαβα πως το εμβόλιο αυτό (με αδενοϊό προερχόμενο από χιμπατζή) ήταν “όργανο” των μεγάλων φρουτο-καλλιεργητών!

Ωστόσο επειδή έχει τα πλεονεκτήματά του η μετατροπή μου σε… πίθηκο περιμένω πώς και πώς να λάβω και τη δεύτερη δόση, ώστε να ολοκληρωθεί η μετάλλαξη! Δυστυχώς αυτό θα συμβεί στις 9 Ιουλίου του 2021 (μη γίνει καμία παρανόηση) και όχι νωρίτερα, αλλά τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή!

Ακούω και διαβάζω εν τω μεταξύ πώς επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάποιο προβληματάκι με αυτό το εμβόλιο (δεν μας θέλει πιθήκους) ίσως η δεύτερη δόση να μην διατίθεται και αναγκαστούμε και εμβολιαστούμε με κάτι άλλο. Τι θα κάνω τότε; Όλα τα όνειρά μου θα πάνε χαμένα… Θα γίνω κι εγώ ένας γραφειοκράτης (κλαψ) να εργάζομαι σκληρά για τους χαραμοφάηδες των Βρυξελών και λοιπών κυβερνήσεων και δεν θα μπορώ να πετάω από φοινικιά σε φοινικιά, όπως τα ξαδέλφια μου στην Κεντρική Αφρική.

Εδώ άλλοι στο παρελθόν τραγουδούσαν:

“Θα ζήσω ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί
για μια μονάχα θηλυκιά να κελαηδάω
θα χτίσω είκοσι φωλιές (αυτό ΕΙΝΑΙ ανάπτυξη) κι άμα γουστάρω αγκαλιές
από κανάρα σε κανάρα θα πετάω…

Θέλει η ζωή μας αλλαγές και ας τσαντίζονται πολλές
δεν δίνω φράγκο κάθε μια τι θα μου σούρει
και το πουλί για να τραφεί πρέπει ν’ αλλάζει τη τροφή
κι όχι σκέτο κανναβούρι κανναβούρι…”

Ωστόσο ΚΑΙ εδώ η… επιστήμη ξαναχτυπά! Οποιασδήποτε προγραμματιστής γνωρίζει πως όταν δεσμεύεις μία θέση μετ΄ επιστροφής στο αεροπλάνο φυσιολογικά θα υπάρχει τότε και… το αεροπλάνο αλλά και η θέση σου. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για τις δόσεις των εμβολίων. Το σύστημα, αμέσως δεσμεύει την επόμενη δόση και αυτομάτως ελέγχει και την υπάρχουσα διαθεσιμότητα. Μόλις αυτή πάψει να υπάρχει αμέσως τροποποιείται και το πλάνο.

Και οι τράπεζες αναλόγως δεσμεύουν τα ποσά στις κάρτες, όταν τις χρεώνετε με κάποια συναλλαγή. Εάν δεν έχετε χρήματα στο λογαριασμό σας, απλώς δεν την εκτελούν. Τόσο απλό.

Βέβαια στη ζωή πολλά μπορεί να συμβούν και κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα. Αλλά μερικά πράγματα είναι αρκετά κοινά και πεζά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία, ώστε να γίνουν αντιληπτά.

Εάν λοιπόν στις 9 Ιουλίου του 2021 ΔΕΝ υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη δόση μου (νομίζω έχω εθιστεί) τότε και μόνον τότε θα γράψω εκείνο, το οποίο πρέπει να γράψω. Εν τω μεταξύ όλη αυτή η φιλολογία της μπουρδολογίας στερεί ζωές από συνανθρώπους μας, οι οποίοι μπορεί να είναι και οι γονείς ή γιαγιάδες/παππούδες σας… (οι δικοί μου έχουν προ πολλού “φύγει”).