Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

100% ή 50 – 50;

Για να σας εύρει η Άνοιξη! (Όχι για… Συναισθηματίες)

Ξεκάθαρα: η αγορά είναι σκ@τά! Και καλά να πηγαίνετε σήμερα, όταν οι δίπλα σας ΔΕΝ πηγαίνουν, αργά ή γρήγορα θα έλθει και η ώρα σας. Η έπαρση σκοτώνει περισσότερες επιχειρήσεις από οτιδήποτε άλλο. Αλλά…

Σε μία περίοδο, όπου στην Ελλάδα τουλάχιστον βιώνουμε περισσότερο από μία δεκαετία καταστάσεις μνημονίων, αθλιότητες κάθε είδους, κατόπιν πανδημία και τώρα Ουκρανία και ποιος γνωρίζει τι άλλο ακόμα θα επακολουθήσει, το χειρότερο, το οποίο έχετε να κάνετε είναι να… ΜΗΝ κάνετε τίποτα!

Δεν κάνετε τίποτα = εξασφαλισμένη αποτυχία, κοινώς τα χάνετε όλα. Εντάξει μπορεί να ανήκετε στο 1% με το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Τότε χαρείτε το και βλέπουμε.

Κάνετε, τότε πιθανότητες επιτυχίας – αποτυχίας = 50 – 50. Απλό.

Περιμένετε καλύτερες ημέρες ή συνθήκες, ώστε να είστε σίγουροι = χαίρετε! 99% το κάψατε. Μην ασχολείστε. Δεν είναι αυτό το παιγνίδι για εσάς και αυτό ΔΕΝ είναι κακό ούτε και μειονέκτημα. Για κάπου αλλού είσαστε ταγμένοι.

Εκτιμώ πως αυτή είναι η καταλληλότερη περίοδος να εστιάσετε – αξιοποιήσετε και να επενδύσετε στα δυνατότερα σημεία σας.

Να μην ξεχνάτε όμως το 50 – 50. Οι λέξεις “ασφάλεια και σιγουριά” δεν υφίστανται στο λεξιλόγιο των επιχειρήσεων. Εμπιστευτείτε τη Διαδικασία.

Η συμβουλή παρακαλώ να θεωρηθεί έντιμη, διότι την πιστεύω και κυρίως την ακολουθώ και δεν τη γράφω για τους… άλλους!  Άρα το κρίμα ΚΑΙ στο λαιμό μου. 50 – 50 είναι αυτά! Χα!

Και επειδή το 50 – 50 παραπέμπει σε… ζαριά απολαύστε στα σχόλια το υπέροχο τραγούδι του Γρηγόρη Μπιθικώτση “Ρίξε μια ζαριά καλή”. Αλλά μην ξεχνάτε για να έρθει η ζαριά η καλή πρέπει να ρίξετε… τα ζάρια! Α! Ξέχασα! ΔΕΝ είναι ζαριά! Επιχειρηματικές αποφάσεις είναι.