Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

1η Απριλίου 1955

(και μία σημαντική ανακοίνωση)

Σήμερα είναι εθνική εορτή στην Κύπρο. Την 1η Απριλίου του 1955 άναψε ο απελευθερωτικός αγώνας εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών και της Ένωσης με την Ελλάδα. Τελικά ο στόχος μάλλον δεν επετεύχθη. Η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της με δύο κολοβές και άκρως επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες μετά από λίγα χρόνια οδήγησαν στην εισβολή των Τούρκων.

Σήμερα όμως είναι και η ημέρα του ψεύδους. Ως άγνωστον τα καλύτερα και τα πλέον πιστευτά ψεύδη είναι όσα εμπεριέχουν και μισή αλήθεια. Ως εκ τούτου συνδυάζοντας τα δύο προηγούμενα ανακοινώνω (είναι και η κατάλληλη εποχή) την υποψηφιότητά μου στις εκλογές του 2023 για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μόνος στόχος η απομάκρυνση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και η επανενοποίηση της Κύπρου καθώς και η έξοδος της από την ληστρική και παραπαίουσα Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Κύπρος εξ΄ άλλου ανήκει στην Μέση Ανατολή και την Ασία. Και αυτή η μικρή κουκκίδα είναι εκείνη, η οποία συνδέει τρεις ηπείρους: την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. Αυτός είναι ο ρόλος της και όχι η ουρά της Ευρώπης.

Επειδή ο αγώνας έγινε τότε για την Ένωση με την Ελλάδα αλλά η Ελλάς σήμερα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο θα πρότεινα την Ένωση της με την Κύπρο. Η κόρη (Κύπρος) οφείλει να σώσει τη μητέρα (Ελλάδα).

Καλημέρα σας και καλή σας Πρωταπριλιά!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)