Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Ο Ήχος των Κινητήρων

Πριν από λίγες ημέρες διάβασα τις δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της Lamborghini (Λαμποργκίνι), Stephan Winkelmann, σε συνέντευξη, την οποίαν παραχώρησε στο Βρετανικό περιοδικό Autocar σχετικά με τις προκλήσεις της ηλεκτροκίνησης. Ανέφερε τέσσερεις πυλώνες: τη σχεδίαση, τις επιδόσεις, τον τρόπο με τον οποίες αυτές θα γίνονται αντιληπτές στον οδηγό-πιλότο και τον… ήχο! Ειδικά το θέμα του ήχου το θεωρεί ως τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση, διότι στα υπόλοιπα ούτως η άλλως η Lamborghini κατέχει εξέχουσα θέση και είναι ζητήματα, τα οποία γνωρίζει άριστα και θα τα διαχειριστεί κατάλληλα.

Ωστόσο ας το δούμε κάπως διαφορετικά.

Πριν από έναν αιώνα και ίσως και λίγες δεκαετίες πριν, ένας συνηθισμένος ήχος των δρόμων ήταν αυτός των…. χλιμιντρισμάτων των αλόγων ή του γκαρίσματος των γαϊδουριών. Οι Ferrari και Lamborghini της εποχής ήταν τα καθαρόαιμα άλογα. Οι άμαξες ήταν οι… Rolls Royce. Οι άλλοι απλώς… περπατούσαν (και σκεφτείτε και με τι υποδήματα… εάν είχαν).

Κατόπιν ακούστηκαν οι ήχοι των μηχανών εσωτερικής καύσεως, ταυτοχρόνως όμως με τις άμαξες και τα άλογα, έως ότου τα τελευταία εξέλιπαν. Σε λίγο… δεν θα ακούμε τίποτα με τα ηλεκτροκίνητα και μάλλον ένας βόμβος θα μας ειδοποιεί για την παρουσία τους (ήδη αυτή η τακτική ακολουθείται).

Εμείς οι παλαιότεροι, ως αγοράκια και έφηβοι ονειρευόμαστε Ferrari και τα σχετικά για να εντυπωσιάσουμε τις κοπελίτσες (ακόμα το ονειρευόμαστε) και ο ήχος θα υποδήλωνε την… ηχηρή παρουσία μας! Τα νέα παιδιά όμως σε λίγο ΔΕΝ θα ακούν τον ήχο των αυτοκινήτων, εάν επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση και δεν υπάρξει κάποια… “πυρηνική” εξέλιξη ώστε να επανέλθουμε στους… ίππους και τα γαϊδουράκια (εάν υπάρχουν).

Ως εκ τούτου οι ήχοι θα αποτελούν νοσταλγικές αναμνήσεις, ενώ τα οχτώ αναλογικά στρογγυλά όργανα στον πίνακα οργάνων (καντράν) του οδηγού θα έχουν αντικατασταθεί από οθόνες, όπως ήδη και πάλι συμβαίνει.

Οι μεθεπόμενες γενιές, ίσως να αναρωτιούνται πως μπορούσαμε να κυκλοφορούμε σε άχαρους ασφάλτινους δρόμους με κάτι… κουτιά τύπου Ferrari και Lamborghini ενώ εκείνοι, απλά θα υπερίπτανται με οχήματα αντι-βαρύτητας χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν φωτεινούς σηματοδότες και διάφορους άλλους παρωχημένους και παράξενους τρόπους διαχείρισης της κίνησης.

Ας μην ανησυχεί λοιπόν ο Κύριος Winkelman, διότι η ζωή έχει την δική τα πορεία και εξέλιξη και αυτό, το οποίο σήμερα θεωρούμε δεδομένο αύριο θα είναι απλά από άγνωστο έως νοσταλγία.

Σημ. 1: Παρεμπιπτόντως τα προηγούμενα ισχύουν για όλα τα υλικά αντικείμενα σχεδόν και όχι μόνο για τον ήχο των κινητήρων.

Προσωπική σημ.: Οι σύγχρονες Lamborghini ΔΕΝ μου αρέσουν. Θα προτιμούσα Ferrari, ακόμα και… αθόρυβη, με μία μόνον εξαίρεση: αυτήν της Lamborghini Miura!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)