Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Η Τελική μου Πρόταση για τα Ακίνητα και το Μέλλον τους για το 2015-2065

2015-2065

Επειδή με ερωτούν πολλοί για την άποψή μου σχετικά με τα ακίνητα και το μέλλον τους και αναρωτιέμαι τι θα πρέπει να απαντήσω, ώστε να είμαι συνεπής και στα πιστεύω μου, αλλά και να δώσω μία σωστή εκτίμηση ώστε να μην “πλανέψω” κανέναν σκέφτηκα και μάλιστα πολύ και ….αποφάνθηκα!

Θα σας φανεί απλό, αλλά νομίζω ότι είναι το απόσταγμα ολόκληρης της εμπειρίας μου στον χώρο αυτό και η πλέον ειλικρινής απάντηση…

Λοιπόν σαφώς και ΝΑΙ πιστεύω απόλυτα στην επενδυτική αξία των ακινήτων και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα την αγορά τους, χωρίς μάλιστα να εστιάζετε τόσο στην τιμή, αλλά πολύ περισσότερο στη διαθεσιμότητα τους. Συγκέντρωσα όλη την συσσωρευμένη εμπειρία μου (όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά) και την καταγράφω. Είναι ότι καλύτερο μπορώ να σας υποδείξω:

  • Κάθε ακίνητο –οποιοδήποτε, οπουδήποτε- έχει την αξία του, τον χρόνο ωρίμανσης του και πάντα αποτελεί την ασφαλέστερη επένδυση.
  • Ο χρόνος είναι με το μέρος σας. Μην αγχώνεστε για άμεση απόδοση αλλά να είστε ήρεμοι και σίγουροι πως έχετε εξασφαλίσει τα χρήματά σας… Εκτιμώ πως χρόνος ωρίμανσης της τάξεως των 7-12 ετών είναι ιδανικός.
  • Προσέξτε την αναλογία χαρτοφυλακίου ακινήτων – μετρητών. Προτείνω να είναι της τάξεως 80-85% ακίνητα προς 20-15% μετρητά. Εάν αποδώσουν μετά τον χρόνο ωρίμανσης τους ένα ποσοστό καλύτερο από τα τραπεζικά επιτόκια, τότε είστε σαφώς κερδισμένοι.
  • Επενδύστε “κλιμακωτά” και κατά τακτά χρονικά διαστήματα και με συνέπεια, χωρίς να επηρεάζεστε από τις σειρήνες τις αγοράς, ώστε το κάθε ακίνητο σας να ωριμάζει στον χρόνο του και να αποδίδει με την σειρά του, όταν θα το έχετε πραγματικά ανάγκη.
  • Τίποτα στην ζωή δεν είναι σίγουρο. Αλλά τα ακίνητα μπορούν να σας εξασφαλίσουν και να σας “εξαναγκάζουν” να γίνεστε συνεχώς πλουσιότεροι.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα να μην χρηματοδοτείται από εκποίηση ακινήτου. Αντιθέτως μέρος των κερδών από την επιχείρηση να επενδύεται σε ακίνητα.
  • Αποφύγετε την πώληση εκτός εάν πραγματικά συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας ή αξιοπρέπειας ή έχετε ένα έτοιμο σχέδιο το οποίο εμπιστεύεστε ιδιαιτέρως.

Οι συντηρητικές πρακτικές του παρελθόντος είναι ορθότατες. Οι σώφρονες παππούδες μας είχαν δίκιο (ο δικός μου δυστυχώς –από την πλευρά του πατέρα μου- ανήκε στην “αντίθετη” κατηγορία)!
2015-2065: Εάν είστε 52 –όπως εγώ- η ενασχόληση με το αντικείμενο των ακινήτων είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει τόσο πολύ, ώστε να θέλετε να ζήσετε τουλάχιστον άλλα 52 χρόνια, ώστε να έχετε χρόνο! Αν μη τι άλλο τα ακίνητα ΔΕΝ είναι αχάριστα!

Αυτοί οι 9 (εντελώς τυχαίο το “9”) κανόνες αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της προσέγγισης της Teucris όσον αφορά τα ακίνητα. Πιστεύω πως αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα και μακροβιότερα επενδυτικά “όπλα” στην οικονομική ιστορία της ανθρωπότητας.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)