Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Για τη Νύχτα της Γυναίκας

Στη ζωή μου είχα την τύχη να γνωρίσω εξαιρετικές γυναίκες. Τι μου έκανε όμως εντύπωση; Πως ικανότατες εξ΄ αυτών στερούνταν Πανεπιστημιακής μόρφωσης, κάτι το οποίο όμως εάν δεν το ερωτούσες δεν το καταλάβαινες. Και η αυθόρμητη απορία μου, γιατί;

Διότι όλες είχαν πατεράδες, οι οποίοι ήταν είτε πολύ σκληροί είτε ακραία συντηρητικοί και προκειμένου να μην γίνουν… π@υτάνες (ναι να το γράψω) όπως θεωρούσαν, τις εγκλώβισαν σε θλιβερές τυπικές σχέσεις. Κάποιες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, δεν ήταν ποτέ εύκολο αυτό. Άλλες όμως το έπραξαν.

Και αυτή η ζωή είναι (θετικά) αμείλικτη και ο έρωτας θα σου χτυπήσει την πόρτα και σκίρτημα για νέα ζωή θα νοιώσεις και θα θέλεις κάποια στιγμή να ανοίξεις τα φτερά σου.

Σε αυτές τις αγαπημένες φίλες ή άγνωστές μου έχω να δηλώσω, πως η αξία ελευθερίας έστω και για λίγα χρόνια είναι απείρως σημαντικότερη από την όποια απώλεια χρόνου ζωής. Και να ΜΗΝ δεχτούν ποτέ πως είναι αργά… (άλλη μία υποχθόνια ψευδο-πεποίθηση).

Και για τους συγκεκριμένους πατεράδες δεν θα ήθελα να μεταβιβάσω την ευθύνη στις μητέρες τους. Κοινωνικά στερεότυπα υπήρχαν και υπάρχουν (και θα υπάρχουν) και δεν δέχομαι τη μεταβίβαση ευθυνών στους γονείς τους. Άνθρωπος με ελεύθερη βούληση (υποτίθεται) πως είσαι σκέψου και αποφάσισε.

Αγαπώ τις τολμηρές, ελεύθερες στη βούληση γυναίκες! Και θα σας αποκαλύψω και ένα μυστικό: αυτό θέλουμε εμείς οι άνδρες από εσάς. Κουταβάκια μπορούμε να υιοθετήσουμε.

Σημ.: Δεν γράφω εκ του ασφαλούς και θεωρητικά.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)