Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Όταν Αγαπάς Ό,τι Κάνεις

Δύο δηλώσεις μου αρέσουν πάρα πολύ. Μάλιστα την πρώτη, την έχω υιοθετήσει αντικαθιστώντας το ρήμα της πράξης στην οποία αναφέρεται (τραγουδώ = γράφω).
 
Η πρώτη προέρχεται από τον Frank Sinatra:
 
“Whatever else has been said about me personally is unimportant. When I sing, I believe. I’m honest.”
 
(“Οτιδήποτε άλλο έχει ειπωθεί για μένα προσωπικά είναι ασήμαντο. Όταν τραγουδώ, πιστεύω. Είμαι ειλικρινής.”)
 
Τι ομορφότερο να είσαι ειλικρινής και να πιστεύεις αυτό, το οποίο κάνεις… Μία σπουδαία δήλωση.
 
Η δεύτερη είναι εξ’ ίσου υπέροχη και προέρχεται από έναν από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς της εποχής του, ο οποίος όμως δεν ήταν καθόλου βίαιος ούτε ποτέ του προκάλεσε κάτι περισσότερο από αυτό, το οποίο επεδίωκε. Πρόκειται για τον Willy Sutton, περιβόητο ληστή τραπεζών, ο οποίος έφερε το προσωνύμιο “ηθοποιός” (να και ένας ακόμα λόγος για τον οποίον τον συμπαθώ) και τούτο εξ΄ αιτίας των διαφορετικών μεταμφιέσεων του. Βέβαια πέρασε πολύ μεγάλο μέρος της ζωής του στις φυλακές, μέχρι και στις Σινγκ-Σινγκ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης αλλά κατάφερε και δραπέτευσε και τρεις φορές!
 
Διαβάστε την και θαυμάστε την:
 
“Why did I rob banks? Because I enjoyed it. I loved it. I was more alive when I was inside a bank, robbing it, than at any other time in my life. I enjoyed everything about it so much that one or two weeks later I’d be out looking for the next job. But to me the money was the chips, that’s all.”
 
“Γιατί λήστευα τις τράπεζες; Γιατί το απολάμβανα. Το αγαπούσα. Ήμουν πιο ζωντανός όταν ήμουν μέσα σε μια τράπεζα, ληστεύοντας την, από οποιονδήποτε άλλη στιγμή στην ζωή μου. Μου άρεσε τόσο πολύ αυτό , ώστε μια ή δύο εβδομάδες αργότερα αναζητούσα την επόμενη δουλειά. Αλλά για μένα τα χρήματα ήταν ένα πρόσθετο έσοδο, αυτό είναι όλο.”
 
Εάν μπορείτε να εκφραστείτε με τον ίδιο τρόπο για αυτό, το οποίο κάνετε τότε είστε ευτυχείς, ακόμα και εάν υφίστασθε τις συνέπειες. Εάν όχι τολμήστε να το πράξετε.
 
Ακολούθησε την εσωτερική σου επιθυμία συντονίσου με την θέλησή σου και η επιτυχία θα επιτευχθεί.
 
Προσωπικά δυστυχώς την δεύτερη δήλωση δεν μπορώ ακόμα να την ισχυρισθώ για τον εαυτό μου. Να όμως ένα τεράστιο κίνητρο για την συνέχεια.