Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Ψευδαισθήσεις και Προειδοποιήσεις

Η Ψευδαίσθηση

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργεί μία αίσθηση πως “κάτι γίνεται, κάτι κινείται”. Καλόν ύπνο! Τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν κινείται. Νομίζετε, διότι αυτό σας έχουν υποβάλλει με τις γνωστές μεθόδους αυτο-ύπνωσης. Έχετε περιθώριο να δράσετε και να πλουτίσετε μέχρι τον Οκτώβριο του 2019. Μετά ξεχάστε το (θα γίνει άμεσα μετά τις εκλογές να μην προλάβετε να αντιδράσετε) και ετοιμάστε από τώρα τα χαρτιά σας για επιδόματα εξαθλίωσης και αναμονή για το 2021, όταν θα ξεσηκωθείτε.

Πρέπει οπωσδήποτε να δράσετε άλλωστε θα φτωχύνετε οικτρά. Τόσο απλό.

Οι Προειδοποιήσεις

Α. Η ελευθερία στο διαδίκτυο

Ετοιμαστείτε να την ξεχάσετε και αυτήν. Αυτό, το οποίο ψηφίστηκε περί δήθεν “πνευματικών δικαιωμάτων” είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς την επερχόμενη νέα εποχή της φίμωσης της ελευθερίας της σκέψης. Δεν υπάρχουν, ούτε και πρέπει να υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα. Το μυαλό σου δεν το επέλεξες. Ανήκει στην ανθρωπότητα.

Β. Ο Υποχρεωτικός Περιορισμός στην Ταχύτητα των Αυτοκινήτων

Μόλις ετοιμαζόμουν να παραγγείλω μία Ferrari, διότι θέλω να τρέχω με 350 χιλιόμετρα την ώρα στους Γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, όπου δεν υπάρχει όριο ταχύτητας, με δική μου ευθύνη. Ξαφνικά οι “φιλάνθρωποι” Ευρωπαίοι ανακάλυψαν πως περιορίζοντας την ταχύτητα στα αυτοκίνητα θα “σώσουν” 25 χιλιάδες ανθρώπους και είναι οι ίδιοι, οι οποίοι εξόντωσαν εξ εκατομμύρια Εβραίους και άλλα τόσα εκατομμύρια από άλλους λαούς• να μην συνεχίσω.

Δεν σκοτώνει η ταχύτητα, το μυαλό σου σε σκοτώνει. Και ο περιορισμός είναι ένα άλλο βήμα προς τον επερχόμενο:

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ.

Η Αμερική, η οποία επίσης κινδυνεύει θα εύρη το δρόμο της, διότι έχει μία διαφορετική δυναμική. Ο σκοταδισμός της γερασμένης Ευρώπης όμως φαίνεται πως επικρατεί.

Άσχημα τα μαντάτα; Σας στενοχώρησα;

Κάποτε κάποιος ειδικός επί θεμάτων επιβίωσης μου έλεγε:
Όταν κοιμάσαι στο ζεστό σου δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και στις 3 η ώρα ξημερώματα χτυπήσει ο συναγερμός για φωτιά να βγεις αμέσως έξω με τις πυτζάμες σου ή γυμνός ακόμα και εάν η θερμοκρασία είναι μείον είκοσι. Διότι είναι καλύτερα να κρυώσεις από έναν ψεύτικο συναγερμό παρά να εγκλωβιστείς σε ένα φλεγόμενο κτίριο. Στην πρώτη περίπτωση έχεις σωθεί (άντε να εισπράξεις ένα γερό κρυολόγημα) ενώ στην δεύτερη τείνεις να γίνεις κάρβουνο.

Η επιλογή είναι δική σου.