Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Φοβερόν το Εμπέσειν εις Χείρας Θεού Ζώντος

(Φοβερό να Πέσει Κάποιος στα Χέρια Ζωντανού Θεού)

Πρέπει να γίνει σαφές ένα πράγμα: Η θεοποίηση του χρήματος σε βαθμό… πολλαπλού κακουργήματος είναι η αιτία των δεινών. Δεν είναι θέμα ούτε κυβερνήσεων, ούτε πολιτικών ούτε τίποτα. Είναι θέμα καθαρά αυτής της αντίληψης, η οποία έχει πλέον κατακυριαρχήσει έχοντες και μη κατέχοντες.

Είναι φοβερό το να εξαρτώνται όλα από άυλους αριθμούς σε υπολογιστές ή άχρηστα χαρτάκια με τυπωμένα κάποια νούμερα επάνω τους. Ανταλλακτικό μέσον ήταν και υποτίθεται ότι είναι το χρήμα και ΟΧΙ παραγωγικό είδος.

ΔΕΝ θα λυθεί κανένα πρόβλημα όσο επικρατεί αυτή η αντίληψη. Αντιθέτως θα επιδεινώνεται. Και το ίδιο το χρήμα  “μιλάει” από μόνο του και το φωνάζει:

Οι μεγαλύτερες σήμερα επιχειρήσεις παγκοσμίως δημιουργήθηκαν με μηδενικά κεφάλαια και βασίζονται σε μία απλή ιδέα. Η Google σε μία ρουτίνα-κώδικα εντοπισμού λέξεων, το Facebook σε μία απλή ηλεκτρονική δικτύωση, η Apple σε ένα γκαράζ με πολύ όμως μυαλό, το Netfix σε ένα κατάστημα ενοικίασης τότε CD  και τα Starbucks σε ένα μικρό καφέ του Seattle. Δεν χρειάστηκαν κεφάλαια για τα προηγούμενα ή όσα χρειάστηκαν ήταν τόσα όσα μπορεί καθ΄ ένας μας να δανειστεί από έναν φίλο του.

Και κάποια ωραία πρωία, όπως ήλθε ο κορωνοϊός (και δεν καταλάβαμε τίποτα) θα γίνει μία έκρηξη στον ήλιο και θα κάψει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, μαζί με τις εγγραφές των κεφαλαίων ή ξαφνικά το χαρτί των χαρτονομισμάτων θα αυτο-αναφλέγεται. Αμφιβάλλετε ότι μπορεί να συμβούν; Θυμηθείτε την πρωτοχρονιά εφέτος εάν γνωρίζατε έστω το ελάχιστο για τον COVID-19.

Τι θα γίνει τότε;

Ο Προφήτης Teucris προφήτευσε
(Προφητεία – Βεβαιότητα #38 της 05-05-2020)

Να… “ακούτε” τον Προφήτη.