Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Υπάρχουν Νεράϊδες;

Όπως θα έχετε προ πολλού καταλάβει, μην περιμένετε οι ταινίες και οι σειρές της Teucris να σας μεταφέρουν και εγκλωβίσουν σε ένα μίζερο διαμερισματάκι, ανήλιαγο να μετράτε τα ελάχιστα κέρματα σας και πώς θα πληρώσετε τους λογαριασμούς σας. Ούτε σε σκοτεινά δωμάτια στα οποία θα αντιπαλεύετε ψυχολογικά προβλήματα και συναισθήματα φθόνου και κακίας για τη χρυσοποίκιλτη κοκότα των τηλεοπτικών δεκτών.

Δεν θα φθονήστε έναν αρρωστημένο (δήθεν) πλούτο κι ούτε θα αποκτήσετε τη διεστραμμένη ψυχοσύνθεση ενός εγωπαθούς και μίας γλάστρας.

Η Teucris θα σας αρπάξει και θα σας μεταφέρει έξω, στη γνήσια Ελληνική ύπαιθρο και στο ΦΩΣ! Θα ανοίξετε τα μάτια σας και θα δείτε φως, περισσότερο φως γύρω σας και την αισιόδοξη και όμορφη (όλως διόλου πραγματική και χαρούμενη φύση της ζωής). Κι όταν ακόμα είναι σκοτάδι, αυτό θα συμβαίνει γιατί το σκοτάδι θα περιβάλλεται από μυστήριο και θα είναι η αλάνθαστη οδός για τη λύση και το φως.

Πριν από λίγες ημέρες σκαρφάλωνα σε ένα… νεραϊδόβουνο. Στην άκρη ενός απόμερου βράχου, γιατί δεν ακολούθησα το… κλασσικό μονοπάτι, κοιτάζω και τι να ιδώ; Μία περίεργη φλογέρα. Αμέσως σκέφτηκα πως δεν πρόκειται για τη χαμένη φλογέρα ενός ξεχασιάρη βοσκού, αλλά για τη χαμένη φλογέρα μιας νεράιδας. Γιατί οι Ελληνικές παραδόσεις ορίζουν πως όποιος βρει μία φλογέρα νεράιδας και τη φυσήξει θα μπορέσει και να τις δει.

Δεν το έκαμα όμως αυτό μόνος μου στο βουνό. Θα το κάμω μαζί σας για να δούμε όλοι μας εάν οι νεράϊδες αρχίσουν να εμφανίζονται και να χορεύουν γύρω μας. Μα κι άμα μας πάρουν τη λαλιά, όπως επίσης ορίζουν οι θρύλοι και παραδόσεις μας, τι θα τη θέλουμε πχιά; Τα μάτια μας θα έχουν βιώσει το μεγάλο όνειρο. Δε σου χρειάζεται η φωνή γιατί δε μπορεί να περιγράψει τ’ όνειρο.

Αυτό θα κάνει η Teucris. Θα μας μεταφέρει όλους στο γνήσιο και καθάριο Φως για να διαγράψει κάθε ψυχο-εξαναγκαστική εισαγόμενη διαστροφή μίμησης. Μα κι αν δεν υπάρχουν νεράιδες θα μου πείτε;

Μα εμείς θα τις εφεύρουμε!

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)