Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Τυπικές Χειραψίες; Όχι, δεν θα πάρω.

Κυκλοφορεί ένα οπτικό υλικό και σχόλια σχετικά με την συμπεριφορά του νυν Προέδρου των Η.Π.Α. έναντι των προκατόχων του και της αντιπάλου του στις πρόσφατες εκλογές, κατά την άφιξή του στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος πρώην Προέδρου Τζωρτζ Μπους. Τους αγνόησε επιδεκτικά και με δυσφορία.

Ήταν ορθή η κίνηση αυτή;

Η άποψή μου: ΝΑΙ, ορθότατη, όσον αφορά την ειλικρίνεια των αισθημάτων του. Δεν μπορεί να υπάρχει τυπικότητα σε αυτά τα ζητήματα. Το αξίωμα δεν μπορεί να προστρέχει της συμπεριφοράς. Και υπάρχει και αξιολόγηση του ποιόν χαιρετάς και γιατί. Δεν με απασχολεί εάν είναι η κρίση του ορθή ή όχι. Η πράξη του όμως ήταν ειλικρινής όσον αφορά τον εαυτό του. Και προσέξτε αφορά εσωτερικό ζήτημα, όχι πράξη εξωτερικής πολιτικής.

Με συγχωρείτε αλλά έναν, τον οποίον κατακρίνω σκληρά ή τον θεωρώ παλιάνθρωπο ή οτιδήποτε άλλο, ως προς την αρνητική πλευρά, ΔΕΝ πρόκειται να τον χαιρετήσω. Ας υπάρχει τουλάχιστον μία αλήθεια σε ένα ψέμμα. Η ΔΙΚΗ σου αλήθεια. Είναι εντιμότερο αυτό.

Σημ. Προφανώς μου προκαλεί αηδία η τυπικότητα πολιτικών αντιπάλων, όταν ανταλλάσσουν χειραψίες σε αναγκαστικά κοινές εμφανίσεις. Γελοιοποιούνται στα μάτια μου. Δεν είναι ένδειξη πολιτισμού αυτό. Ισχύει και σε πολλές περιπτώσεις εξωτερικής πολιτικής, αλλά με καλά υπολογισμένο ρίσκο.