Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Hacking (Χάκινγκ) από την Ινδονησία

Διάβασα για την παραβίαση της ιστοσελίδας του κόμματος της αντιπολίτευσης και μία ανακοίνωσή του. Ωστόσο και η ιστοσελίδα μου δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση από την Ινδονησία την ίδια περίοδο και φυσικά δεν έχω καμία σχέση με κανέναν πολιτικό σχηματισμό. Συγκεκριμένα ξεκίνησε με 12 επιθέσεις στις 12 Μαΐου, 91 στις 13 και το αποκορύφωμα την Παρασκευή 14 Μαΐου με 205 συντονισμένες επιθέσεις, οι οποίες δεν καρποφόρησαν, πέραν του ότι η Teucris σε κάποιες περιπτώσεις καθυστερούσε κάπως να ανοίξει.

Αμέσως μετά από αυτή τη σφοδρή επίθεση το Σάββατο έγιναν 5, την Κυριακή 16, τη Δευτέρα 8 και σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου έως τώρα 12.

Δεν είναι η πρώτη φορά αυτή κατά την οποίαν η σελίδα μου δέχεται σφοδρή επίθεση, μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2015, άγνωστοι χάκερς από την Ουκρανία, χώρα, η οποία φημίζεται για το επίπεδο των εισβολέων κατάφεραν και μου την απενεργοποίησαν, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να υπεισέλθουν στον πυρήνα της και να διαγράψουν υλικό. Αυτό επί μία εβδομάδα περίπου (από 27 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου). Ποτέ μου δεν μπόρεσα να μάθω το λόγο ή το κίνητρο, αλλά το σίγουρο ήταν, όπως με πληροφόρησε η διαχειρίστρια εταιρεία πως υπερέβαινε κατά πολύ δυνατότητες ιδιωτών.

Κάθε ημέρα βλέπω –και υποθέτω και πάρα πολλοί άλλοι-  επιθέσεις από πολλά σημεία του κόσμου, κυρίως όμως  από χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νιγηρία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ουκρανία), αλλά εμφανίζονται και η Ελλάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ολλανδία και η Γερμανία. Παρεμπιπτόντως η Ινδονησία είναι η τέταρτη παγκοσμίως χώρα σε αριθμό χρηστών του διαδικτύου και ανερχόμενη δύναμις στο χώρο. Λόγω και της ανύπαρκτης νομοθεσίας στο αντικείμενο αποτελεί παράδεισο στο σπορ αυτό.

Τα κίνητρα των χάκερς στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καθαρά οικονομικά. Κυρίως εστιάζουν σε σελίδες, οι οποίες έχουν μεγάλη κυκλοφορία και εκτιμούν πως με το να τις “ρίξουν” (denial of service) θα εξαναγκάσουν τους οργανισμούς ή τους ιδιοκτήτες τους να ενδώσουν στον εκβιασμό της επαναφοράς.

Είναι προφανές, πως οι χάκερς δε γνωρίζουν ούτε από πολιτικά ούτε την Ελληνική γλώσσα κατανοούν. Απλώς εντοπίζουν κομβικές ιστοσελίδες και επιτίθενται.

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)