Τεύκρος Σακελλαρόπουλος Columnist – Film Director – Screenwriter – Civil Engineer

Το 21ο Θέμα προς Επίλυση

Μέχρι προχθές είχα να διαχειριστώ περίπου είκοσι διαφορετικά και εντελώς δυσεπίλυτα θέματα (για ευνόητους λόγους αποφεύγω τη λέξη “προβλήματα”). Φυσικά δεν συζητώ ούτε στο ελάχιστο -ούτε και διανοούμαι- να συγκρίνω τα δικά μου με άλλα φοβερά, τα οποία αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας αν και έχω γευτεί κάτι λίγο από τη γεύση τους.

Όπως και να έχει το πράγμα μέχρι τα είκοσι τα διαχειρίζομαι υποτίθεται ικανοποιητικά. Έρχεται και το 21ο προχθές και συμπληρώθηκε ο μαγικός αριθμός… 21! Τώρα γιατί το 21 και όχι το 20 ή το 22 ερωτήστε τον… Πυθαγόρα!

Χθες το απόγευμα είχα ησυχία και ήθελα να συνεχίσω με όλα όσα είχα υπολογίσει να ασχοληθώ. Τελικά ΔΕΝ έκανα απολύτως τίποτα. Από τις 5 το απόγευμα έως τις 12 τα μεσάνυκτα ήμουν εμπρός στην οθόνη του υπολογιστή μου και την… κοίταζα! Απόλυτη αδράνεια νου και σώματος σαν υπνωτισμένος. Τούτο, διότι οι δημιουργικές μου δυνάμεις εγκλωβίστηκαν σε μία τυρβώδη ροή σκεπτόμενες τα… 21 θέματα!

Κοιμήθηκα όμως καλά. Σήμερα το πρωί σκέφτηκα και συνομίλησα ειλικρινώς με τον εαυτόν μου:

“Νταξ ρε μ@λακα, τι αγχώνεσαι; Πρώτη σου φορά είναι; Και τι κέρδισες με αυτό; Ούτε έλυσες κάποια από τα 21 θέματα ούτε αξιοποίησες την ημέρα, δηλαδή την έχασες για ΠΑΝΤΑ (και εδώ σκέφτομαι τα ωραία ζωάκια πάντα) και γελώ, ενώ βυθίστηκες και σε μία στιγμιαία κατάθλιψη”.

Και συνέχισα:

“Και το χειρότερο όλων, ακόμα και από την απώλεια του χρόνου σου χωρίς επιστροφή, είναι πώς ΔΕΝ δημιούργησες έστω κάτι”.

Και εδώ θα ήθελα να εστιάσω και προσέξτε το πάρα πολύ αυτό:

Όταν ένα θέμα (πρόβλημα) σε εμποδίζει να δημιουργήσεις είναι θέμα προερχόμενο από ανθρώπους! Όταν όμως προέρχεται εκ του Θεού (συμφορές, θάνατοι κλπ) σε προκαλεί για το αντίθετο. Και μέσα από πολλές πληγές οι άνθρωποι μεγαλούργησαν.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να… κυνηγάμε τις συμφορές (!) αλλά να αξιολογούμε τον υποκρυπτόμενο δόλο των ανθρωπίνων προβλημάτων. Διότι στην πραγματικότητα πολλά εξ΄ αυτών ΔΕΝ είναι προβλήματα αλλά μόνον τεχνητά εμπόδια. Και τι κάνεις όταν συναντάς εμπρός στο δρόμο σου εμπόδια;

Τα… πηδάς (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και πετάς!

Τελικά ήταν όντως χρήσιμο το 21ο θέμα! Αντέχουμε και περισσότερα! Κάτι θα μάθουμε επιπλέον!