Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το Ρεβεγιόν της Ζωής

Όσες και όσοι έχετε γονείς ή μεγάλης ηλικίας αγαπημένους ανθρώπους μπορείτε εφέτος να τους προσφέρετε ένα μοναδικό και αδιανόητο δώρο: Ένα έτος ζωής ακόμα! Εξηγούμαι: οι άνθρωποι για να ζουν έχουν ένα κίνητρο. Είναι ακριβώς το ίδιο κίνητρο, το οποίο λειτούργησε στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως ή σε περιπτώσεις εγκλεισμών και αιχμαλωσίας. Ζεις με έναν σκοπό. Άπαξ και αυτός ο σκοπός πάψει να υπάρχει, τότε αυτομάτως εξαφανίζεται και το κίνητρο και η διάθεση για τη ζωή.

Χωρίς να είμαι βέβαια ειδικός λαϊκός τραγουδιστής να αναλύσω επιστημονικά τον COVID-19 (δεν έχω τίποτα με τους λαικούς τραγουδιστές, όταν τραγουδάνε όμως) μπορώ να υποθέσω πως στα γηροκομεία η θνησιμότητα είναι τόσο υψηλή εξ΄ αιτίας αυτού του λόγου. Γιατί να ζουν; Ενώ οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί χωρών και με… πανώλη να μολυνθούν μάλλον δεν θα πεθάνουν, διότι η εξουσία εκτός από το πρώτο αφροδισιακό είναι και το πρώτο ή τουλάχιστον από τα πρώτα κίνητρα ζωής.

Εφέτος λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών πολλά ρεβεγιόν (και οικογενειακές συγκεντρώσεις) θα είναι μοναχικά. Αλλού οι γονείς, αλλού τα παιδιά. Μην δείξετε δυσφορία. Μην σκεφτείτε πως του χρόνου ίσως να μην υπάρχουν. Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας και για κανέναν. Ανανεώστε το ραντεβού σας για το επόμενο ρεβεγιόν σε έναν χρόνο από σήμερα ΜΑΖΙ τους! Δώστε τους κίνητρο να θέλουν να περιμένουν τις επόμενες εορτές. Εάν όμως τους απογοητεύσετε και τους στενοχωρήσετε, τότε θα τους στερήσετε την προσμονή. Μην το κάνετε!

Και χωρίς να το έχετε καταλάβει θα τους έχετε χαρίσει το πολυτιμότερο δώρο: ένα έτος προσμονής και ένα σπουδαίο κίνητρο ζωής. Μην το χαλάσετε, μην το σπαταλήσετε·  ίσως ΑΥΤΟΣ ο χρόνος να μην ξαναέλθει…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)