Τεύκρος Σακελλαρόπουλος – Conceptual Cinematography

Το… Παράδοξο της Ουκρανίας

Ένα μάλλον κυνικό σχόλιο για την Ουκρανία, όσον αφορά το είδος της ενημέρωσης, την οποίαν έχουμε (δυστυχώς δεν γνωρίζω… Ουκρανικά να σας μεταφέρω το εκεί κλίμα). Μαθαίνουμε τι σκέπτονται οι Δυτικοί, διαβάζουμε για τις προθέσεις της Ρωσσίας, η οποία επιμένει πως δεν επίκειται εισβολή, δεν μαθαίνουμε όμως τι σκέπτονται οι… ίδιοι οι Ουκρανοί! 

Το γράφω αυτό, διότι όλα τα διεθνή ειδησεογραφικα πρακτορεία περιορίζονται να μεταδίδουν στο τι θέλουν ή τι πιστεύουν όλοι οι άλλοι εκτός από τους Ουκρανούς. 

Την… θέλουν την εισβολή; Δεν την θέλουν; Θα αντισταθούν ή θα περιμένουν τους ξένους να το πράξουν για λογαριασμό τους; Και τέλος πάντων τι θέλουν και σε τι ποσοστό. Θα ήθελα πολύ να γνώριζα και αυτό το δεδομένο ειδικά όταν ανασύρω από τη μνήμη μου την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 από την Ρωσσία. Τότε ουσιαστικά δεν συνέβη τίποτα… ασχέτως εάν υπήρξαν πολλές κινήσεις (μέχρι και επιστράτευση στην Ουκρανία), αλλά δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Βέβαια τότε το μη αναγνωρισμένο από την Ουκρανική κυβέρνηση Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε να ζητήσει από τη Ρωσσία την επανένωση.

Ίδωμεν…

Ίσως ενδιαφέρει και άλλους... (κοινοποιείστε)